3 lekcije koje smo kao klinke naučile od spajsica, a danas ih primjenjujemo!

instagram @janko_popovic_volaric
Službeno je: Spice Girls idu na novu turneju! Ova vijest uljepšala nam je dan pa smo se prisjetili ovih triju važnih lekcija koje su nam dale...
Vidi originalni članak

Na Instagramu je sinoć odjeknulo poput bombe! Stigla je vijest na koju se uistinu dugo čekalo. Spice Girls opet se okupljaju! 

 

Dugo se šuškalo, a sada se konačno zna da u 2019.-oj godini djevojke kreću na zajedničku turneju tijekom koje će nastupati diljem Velike Britanije. Na popisu se, dakako, nalaze London, Manchester, Edinburgh i nekoliko drugih gradova. Na zajedničkoj turneji naći će se pet od šest Spajspica: Melanie Brown, Emma Bunton, Geri Horner i Melania Chisholm. Na popisu nedostaje Victoria Beckham koja je, prije nego što pomisliš nešto drugo, djevojkama poželjela svu sreću. Vijest o njihovoj turneji prenijela je na svom Instagramu, a u opisu fotke djevojka je poželjela svu sreću te označila hashtag #friendshipneverends. Riječ je, dakako, o jednom najpoznatijih citata iz njihovih pjesama. Moramo priznati da nam je stvarno žao što Posh neće doći, ali odlučili smo se fokusirati na lijepe stvari pa se prisjećamo nekoliko važnih lekcija koje smo naučili od Spajsica:

1. IF YOU WANNA BE MY LOVER, YOU MUST GOTTA GET WITH MY FRIENDS!

Koliko god se otrcano činilo, lekcije o ženskom prijateljstvu nikada nisu suvišne. Ne, nažalost ili na sreću, ne postoji frajer koji te može razumjeti toliko dobro kao tvoja najbolja frendica. Ne zato jer su loši i glupi, već zato što su jednostavno s Marsa, a mi s Venere. Upravo zato jako je važno da svojoj frendici naprosto daš mjesto koje joj pripada u tvom životu - i u dobru i u zlu. I, ne, nemoj joj otkazati kavu jer se tvoj frajer opet sjetio u zadnji trenutak. 

2. MAMA, ....

Sjećaš li se pjesme Mama? Govori zapravo o kompleksnom odnosu majke i kćeri koja odrasta. Generacijski sraz, mamini posljednji pokušaji da te disciplinira i tvoja buntovnička faza znali su rezultirati brutalnim svađama? Nemaš brige, svima je tako! Pubertet i adolescencija nisu zlatno doba, a s vremenom stigne i svijest o tome da uistinu trebaš svoju mamu, njene tople i mudre savjete i toplu juhu (koju si nekad toliko mrzila!). Sjeti se onda Spajsica i poslušaj njihov savjet - nazovi mamu odmah i reci da je voliš! Iskoristite novu fazu života u kojoj ćete se definitivno slagati bolje.

3. MY STRONGEST SUIT!

Jako, jako voljeli smo pjesmu My strongest suit u kojoj Spajsice, osim svojim izgledom, i svojom pjesmom demistificiraju modu i koncept ženskog odjevanja obilježen predrasuda, anksioznošću i strahom od osude.  Pjesma zapravo poručuje da su haljine njihovo najjače odjelo, ali pouka cijele pjesme je zapravo da nipošto ne bismo smjeli biti poslušni konvencijama u odjevanju i kako bismo trebali slijediti vlastite emocije i izražavati se odjećom. O, da, to smo definitivno mogle naučili od Spajsica. I sad kad pomislimo - divno nam je što apsolutno nikada nisu bile nužno modno usklađene, nisu imale ''girl bend'' identičnu odjeću. Svaka je bila posve svoje i u tome su nam bile apsolutno prekrasne. Taj se trend, očito, nastavlja i sad jer, sudeći po najavnoj fotografiji, u novu eru svaka je ponijela svoj stil. 

LIFESTYLE Ako si odrastala u 1990-ima i ranim 2000-ima, rado ćeš se sjetiti ovih stvari za koje smo bili vezani

 

Posjeti Miss7.24sata.hr