Raf Simons naglo napustio Dior

Gulliver Image/Getty Images
Odlasci velikih dizajnerskih imena sa svojih pozicija u zadnje su vrijeme dosegli pravi boom. Prvo je Donna Karan najavila da odlazi s pozicije glavne dizajnerice brenda DKNY, a nakon nje je Ralph Lauren odlučio otići u penziju. Posljednji u nizu koji je naglo odlučio napustiti svoj brend je Raf Simons, kreativni direktor Diora.
Vidi originalni članak

Od kada je u Dioru, ovaj je modni brend otišao u potpuno drugačijem pravcu. Naime Raf ga je usmjerio ka budućnosti i dao mu artističan zaokret.

Iz ove velike modne kuće nam javljaju da je odluka rezultat Rafovih osobnih razloga, a mi samo možemo nagađati koji su to. Dior je ujedno obznanio da je nedavno predstavljena kolekcija za sezonu proljeće/ljeto 2016. u Parizu ujedno posljednja kolekcija koju je Raf napravio za ovaj brend.

Nakon pažljivog i dugog razmišljanja odlučio sam napustiti svoju poziciju kreativnog direktora brenda Christian Dior“, izjavio je dizajner, dodajući kako se više želi posvetiti privatnom životu.

Pretpostavljamo da je to u prvom redu njegova vlastita linija u kojoj dizajnira za muškarce. Ako je tako, zaista nam je drago jer dva desetljeća nakon što je lansirao svoju modnu liniju, odjeća ovog belgijskog dizajnera i dalje odiše mladošću i entuzijazmom. Kada za radi za svoj vlastiti label i spol, njegove kolekcije osvajaju modernim krojevima i eklektičnim bojama i tu je možda najsretniji.

Napomenimo da  svi najbolje obučeni muškarci u showbiznisu vole Rafa pa ćete tako njegove komade često naći na Kanye Westu. Raf je i veliki ljubitelj umjetnosti, a ljubav između belgijskog dizajnera i umjetnika je obostrana pa je za svoju kolekciju jesen/zima 2014. Raf surađivao sa slikarom i kiparom Sterlingom Rubyjem, s kojim je surađivao i 2009. kada je koristio traper koji je Ruby oslikao.

Slike detaljnije pogledaj u galeriji...

Posjeti Miss7.24sata.hr