Picnite bic i osvojite 10.000 kn!

Carlsberg Croatia, sa svojim brendom Somersby, i Centar Kaptol predstavili su zanimljiv projekt: „Pic The Bic“. Riječ je o natječaju za oslikavanje 15 gradskih bicikala. Osim mogućnosti osvajanja unikatnog bicikla, troje sretnih sudionika osvajaju vrijedne novčane nagrade. Prijave za natječaj moguće su od 26. travnja na portalu Budi.IN.
Vidi originalni članak

Polazišna tema za idejno rješenje i jedini uvjet za sudjelovanje u natječaju je korištenje nekog od elemenata iz vizualnog identiteta brenda Somersby kao što je prepoznatljivo Somersby drvo, jabuka ili pak žuta i zelena boja logotipa. Uz moderatoricu Ivu Šulentić, natječaj su predstavile naša poznata dizajnerica Aleksandra Dojčinović i Ivana Tavra iz Carlsberga Croatia.

Oslikaj bicikl i osvoji 10.000 kn!

Najboljih 15 oslikanih Somersbike bicikala bit će predstavljeno 14. lipnja na izložbi u Centru Kaptol, a autore tri najbolja rješenja, prema ocjenjivačkom sudu, očekuju nagrade u bruto iznosu od 10.000 kuna za prvo, 7.000 kuna za drugo i 5.000 kuna za treće mjesto. Sudionici natječaja koji ne osvoje jednu od tri novčane nagrade, ovo će ljeto privlačiti mnoštvo pogleda gdje god „biciklirali“ jer im bicikli ostaju u vlasništvu.

Da je bicikl mnogo više od prijevoznog sredstva pokazat će i naši poznati dizajneri, umjetnici i ostali kreativci od kojih će svaki u svom stilu dekorirati dodatnih 5 gradskih bicikala. Uz Aleksandru Dojčinović, ovog će se zanimljivog dizajnerskog zadatka primiti akademski slikar i konceptualni umjetnik Saša Šekoranja, glumica Marija Borić, dizajnerski dvojac ELFS, te dizajner nakita Nenad Sovilj, koji su na predstavljanju podržali projekt.

"Nemam još nikakve ideje kakvog će dizajna biti moj model bicikla, ali pridržavati ću se u svakom slučaju zadanih boja i uvjeta. Vjerujem da će svatko od nas napraviti najbolje što zna i to u svom stilu, tako da bude prepoznatljiv bicikl. Jako mi je dobra ova akcija, inače podržavam sve što se tiče prirode, zdravog života, a toga je sve više i više", izjavila je dizajnerica Aleksandra Dojčinović.

Natječaj počinje u petak, 26. travnja 2013. objavom poziva za sudjelovanjem, a prijave i dostava idejnih rješenja za oslikavanje bicikala, odvijat će se do 13. svibnja putem našeg portala gdje će biti objavljen obrazac za pristup natječaju. Ocjenjivački sud u sastavu predstavnika organizatora imat će zadatak do 20. svibnja odabrati 15 najboljih čijim će autorima ili autorskim timovima biti dodijeljeni bicikli za oslikavanje prema prijavljenim idejnim rješenjima. 

"Na naš model bicikla namjeravamo primijeniti neki od naših postojećih printeva po kojima smo i prepoznatljivi. Smatramo da je to najbolji način da sebe uklopimo u jednu ovakvu priču. Ja sam privatno u potrazi za jednim dobrim i kvalitetnim biciklom, tako da mi se ovaj natječaj super poklopio", objasnio je Ivan Tandarić, dio dizajnerskog dvojca ELFS.

Poznata voditeljica Iva Šulentić također je oduševljena idejom projekta. Smatra da povezuje dvije stvari na kojima bi svi trebali raditi: voziti bicikle i biti kreativni. Privatno i sama vozi bicikl i smatra je po ovom lijepom i toplom vremenu bicikl najbolje prijevozno sredstvo za po gradu.

U galeriji detaljnije pogledajte ostatak fotografija s predstavljanja "Pic The Bic"​ natječaja...

Posjeti Miss7.24sata.hr