Kućanski posao koji svi rado izbjegavamo je...

Unsplash
Vidi originalni članak
  • Bilo da si osoba koja uživa u čišćenju ili ne, sigurno ima jedan kućanski posao koji bi rado preskočila
  • Zanimalo nas je o kojem je poslu riječ pa smo pitali čitateljice miss7
  • Čak 610 vas opisalo je svoje navike održavanja doma, a ovo su rezultati

 

Jesi li ti jedna od onih žena koje bi najradije zamahnule čarobnim štapićem za čist i pospremljen stan? Ili si pak jedna od onih kojima je to određena vrsta terapije? Kojoj god vrsti pripadala, sigurno postoji barem jedan kućanski posao koji bi s guštom preskočila. Je li to pranje posuđa, usisavanje ili možda peglanje? Zanimalo nas je koji kućanski posao rado izbjegavate pa smo vas pitali u anketi. Anketu je ispunilo čak 610 čitateljica. Da vidimo odgovore.  

Prvo pitanje bilo je vezano uz učestalost obavljanja kućanskih poslova. Najveći postotak, čak 69 % ispitanica, navodi kako kućanske poslove rade svaki dan, a samo 1,3 % manje od jednom tjedno. Najčešće se radi o kuhanju (58,6 %), zatim čišćenju (18,6 %) i pranju posuđa (10 %), a tek 5 % ispitanica najčešće usisava. Manje od 5 sati tjedno na kućanske poslove provede 39,6 % čitateljica, a njih 32,7 % odvoji pet do 10 sati za održavanje doma. Na pitanje "Tko u vašem kućanstvu najčešće obavlja kućanske poslove?" čak 87 % ispitanica odgovara kako upravo one najčešće obavljaju ovakve poslove, a samo 9,3 % ih u svom kućanstvu dijeli podjednako.

Kada je u pitanju podjela kućanskih poslova 62,1 % ispitanica dijeli poslove spontano i po potrebi, dok kod 29,5 % kućanske poslove obavlja samo jedan član kućanstva. Zatim, jasan raspored poslova ima 7,7 %, a vanjsku pomoć koristi 0,7 % ispitanica. Kada govorimo o električnim uređajima za održavanje domaćinstva 93,7 % ispitanica slaže se kako su im korisni ili vrlo korisni u obavljanju kućanskih poslova. A kao odgovor na pitanje koje nas najviše zanima, ono o kućanskim poslovima koje bi najradije preskočili, čitateljice navode glačanje (48,8 %), zatim održavanje kupaonice (21,3 %), pranje prozora (19,3 %) i usisavanje (10,6 %). 

Kućanski poslovi mogu biti laki, pa čak i zabavni

Iako nemamo čarobni štapić koji toliko svi priželjkujemo, imamo odlično rješenje za sve koji bi najradije preskočili usisavanje. A to je nova serija Electrolux usisavača uz koje usisavanje postaje lako, pa čak i zabavno. Kada bismo morali izdvojiti dva razloga zašto toliko ne uživamo u usisavanju, moramo se složiti da je jedan od njih natezanje sa žicama za struju preko kojih se spotičemo i konstantno ih moramo ponovno ukopčati u drugi dio doma. Drugi, možda još naporniji razlog su vrećice za usisavače, a svatko tko ih je ikada mijenjao svjestan je zašto.

Electrolux Hygienic 700 usisavač rješava oba problema. Osim što se nećeš zapetljati žicama jer je potpuno bežičan, umjesto vrećice sadrži spremnik koji se toliko lako prazni. Snažan, brz i izdržljiv motor pruža iznimnu snagu usisavanja kako na tvrdim površinama, tako i na mekim. Još ima razne nastavke koji  dodatno olakšavaju očistiti svaki kutak doma, od podova do kreveta. Primjerice, četka BedProPower UV+ uklanja čestice koje su toliko sitne da su po veličini usporedive s grinjama. Zatim, 5-slojni sustav filtracije hvata do 99,9 % čestica tako da možeš biti sigurna da se neće jednostavno vratiti u okolinu. Sve ove odlične značajke nalaze se u Electrolux Hygienic 700 usisavaču koji teži samo 2,2 kg. Iako je lak, radi se o snažnom i održivom usisavaču čijih je 60 % plastičnih dijelova izrađeno od reciklirane plastike. Sve to čini Electrolux Hygienic 700 usisavač savršenim odabirom koji će, sigurni smo, učiniti usisavanje jedim od najdražih kućanskih poslova. 

Posjeti Miss7.24sata.hr