Znamo kako produljiti vijek trajanja omiljenog bikinija

Instagram/Nives Celzijus
Imaš novi bikini, već sad ti je postao omiljeni komad u ormaru i želiš da traje što dulje - ne trebamo ti valjda ni govoriti da je tajna u pravilnoj njezi?
Vidi originalni članak

Svake godine kupuješ novi kupaći kostim, a do sljedeće sezone već izgleda staro, iznošeno i spreman za smeće?! Vrlo vjerojatno griješiš prilikom pranja i njege bikinija, koja je ipak nešto zahtjevnija nego što smo mislile. Ako želiš da ti badić traje i do nekoliko sezona, a da pritom zadrži originalni izgled, predlažemo da uzmeš u obzir ove genijalne savjete. 

Kombiniraj nekoliko badića

Ne stvaramo ti presing, ali što više različitih badića nosiš, to su manje šanse da ćeš ih uništiti. Kad bi cijeli dan, svaki dan nosila jednu te istu majicu, logično je da ona nakon tjedan dana više ne bi izgledala kao prvoga. Isto vrijedi i za bikini. Kad znaš da ćeš plivati, biraj badić koji je izdržljiviji, a kad ideš na after-beach piće, slobodno obuci onaj skuplji i atraktivniji. 

Odmah ga isperi

Pravilo broj jedan u pravilnoj njezi badića glasi: isperi bikini odmah nakon nošenja! Najlakši način da to napraviš jest tuširanje u njemu još dok si na plaži, jer se tako umanjuje vrijeme zadržavanja preparata za sunčanje, znoja i morske soli na tkanini. S druge strane, ako nosiš mokar kupaći kostim u torbi, obavezno ga stavi u vrećicu i probuši ju na nekoliko mjesta radi boljeg protoka zraka. Plijesan je najgori neprijatelj našeg bikinija!

 

Uvijek peri ručno 

Badići se peru ručno, nikad u perilici. Perilica bi mogla trajno oštetiti osjetljive tkanine bikinija te uništiti metalne kopče, elastin u naramenicama ili umetke u košaricama. Dovoljno je da badić namočiš u mlakoj vodi s malo tekućeg deterdženta i ostaviš ga petnaestak minuta. Nakon toga slijedi temeljito ispiranje i badić će biti dugo kao nov. 

Pravilno sušenje

Agresivno cijeđenje badića može ga itekako oštetiti! Najbolje je mokri kupaći najprije zamotati u ručnik, koji će upiti višak vode, a zatim ga ostaviti na ravnoj površini da se dobro osuši. Nikad ga ne ostavljaj na direktnom suncu, tako najlakše blijedi boja. 

 

 

miss7 retro: Jesi li već poslala razglednicu ovog ljeta?

Posjeti Miss7.24sata.hr