Zar se stvarno vraćaju skinny traperice? Izgleda, ali ovaj put u boljem izdanju

Instagram @miumiu
Vidi originalni članak
  • Iako smo proteklih sezona svjedočili mnogim povratničkim trendovima, nismo očekivali da će se tako skoro u modu vratiti skinny fit traperice
  • Budući da brojni brendovi i sami kažu da su skinny modeli koje nikada nisu ni prestali prodavati svo ovo vrijeme i dalje među najprodavanijima, čini nam se da je legitimnije pitanje jesu li zapravo ikada izašle iz mode
  • Interes za njima svakako je porastao, a ovoga su puta ovdje u puno boljem izdanju od onog grozomornog omjera s 50% pamuka i 50% elastina

Proteklih smo sezona u modnom fokusu gledali sve moguće traperice koje su određene dekade iznjedrile, od onih širokih nogavica, bootcut i trapezica do bermuda i traperica s podvrnutim nogavicama, no ono što nismo očekivali da će se tako skoro vratiti u modu su skinny fit traperice koje su ponovno počele okupljati sve više obožavatelja. 

Modnim pistama na kojima su prikazani najveći trendovi za jesen i zimu 2024. prvi ih je prošetao londonski dizajner i finalist LVMH nagrade, Aaron Esh, a nedugo zatim je i Demna predstavio Balenciaga modele uvučene u supervisoke čizme do bedara. Debitantska kolekcija Seana McGirra za Alexandera McQueena sadržavala je iteracija s detaljima od čipke, Prada se odlučila za traper na traper lookove, upotpunjene kratkim jaknama, a mi smo nakon svega viđenog ostali s pitanjem - znači li to da su skinny traperice doista ponovno in?

Moda Traperice + majica: 2 outfita s kojima nema greške nose Lada Mitrašinović i Ivana Pirizović

Iako modni znalci tvrde da skinny fit traperice izgledaju dobro na svega 2% svjetske populacije, baš kao i sve ostale trendovske komade, jednom kada se vrate u modu, odjednom ih nose svi. No, ima i onih koji su skinny fit kroju ostali vjerni od prvog dana i svih ovih godina, poput Kate Middleton ili Meghan Markle.

Volimo li skinny fit? Pa nismo ni sami sigurni. Smatramo li ih nosivijima i lakšima za kombiniranje u odnosu na ostale krojeve koji su ih bili zamijenili? Apsolutno! Naime, mnogi su krojevi ogromna muka svima onima koji imaju nešto izraženije obline i rijetke su one sretnice kojima određeni model (ili svaki) vizualno radi točno ono što bi prema imenu i oznaci i trebao, pa su skinny modeli prava anomalija i doista, tko god da je u pitanju, rade ono njihovo ime kaže i što od njih i očekujemo. S tog aspekta, lagali bismo kada bismo rekli da nam nije barem malčice drago što smo doživjeli njihov povratak. 

Moda Tamnoplave traperice barem u jednom primjerku moramo imati u ormaru. Evo 10 najboljih iz trenutne ponude

Budući da su brojni brendovi kao što su Paige, Frame, Citizens of Humanity ili Good American i sami potvrdili da su skinny modeli koje nikada nisu ni prestali prodavati svo ovo vrijeme među najprodavanijima, a što posebice vrijedi za laskave i super udobne modele s elastinom koji savršeno oblikuju tijelo, čini nam se da je od njihovog povratka u modu legitimnije pitanje jesu li zapravo ikada izašle iz mode. 

Spadali mi među njihove obožavatelje ili hejtere, činjenica je da je interes za skinny krojevima porastao, što potvrđuje i modna  tražilica Lyst koja je u proteklih šest mjeseci zabilježila porast od 106%, a i na Instagramu je broj objava sa skinny modelima još početkom godine skočio za nemalih 50%. Jesu li spomenute brojke dovoljno velike da bismo mogli zaključiti da će skinny traperice biti najpoželjniji model sezone pred nama? Vjerojatno ne, ali su dovoljno visoke da možemo reći da su se mnogima ponovno našle na modnom radaru. Ako ništa drugo, ovoga su puta ovdje u puno boljem izdanju od onog grozomornog omjera s 50% pamuka i 50% elastina.

Posjeti Miss7.24sata.hr