Žao ti je što više nikad nećeš odjenuti vjenčanicu? Ova je žena svoju obojila u rozo i nosila je na vjenčanju prijateljice

Instagram @gemma.sortchilvers
Vidi originalni članak
  • One žene koje vjenčanicu unajme, vjerojatno nikada nisu razmišljale o tome što bi s njom napravile da je ostala u njihovom vlasništvu 
  • No, zato je gotovo svaka od ovih drugih, među kojima sam i sama, barem jednom razbijala glavu idejama kako je ponovno vratiti u život
  • Za sve one koje su zaglavile s klasičnom vjenčanicom, pronašli smo jednostavnu ideju kako je pretvoriti u potpuno novu haljinu

Mnoge od nas u svoju su se vjenčanicu zaljubile na prvi pogled i znale da, neovisno o tome jesmo li je unajmljivale, kupovale ili šivale, želimo točno takvu i nikakvu drugačiju. Na vlastitom smo se vjenčanju u njoj osjećale poput princeze i poželjele da ta noć traje zauvijek, a nakon vjenčanja, ta haljina iz naših snova u životima mnogih od nas ostala je živjeti samo u sjećanjima i na fotografijama.

One koje vjenčanicu unajme, vjerojatno nikada nisu razmišljale o tome što bi s njom napravile da je ostala u njihovom vlasništvu, no zato je gotovo svaka od ovih drugih, među kojima sam i sama, barem jednom razbijala glavu idejama kako je ponovno vratiti u život. Ja sam imala tu sreću da sam izmaštala nebijelu haljinu prekrivenu cvijećem, a koju je jedna super talentirana teta Vlasta pretvorila u stvarnost pa moja vjenčanica u konačnici nije toliko izgledala kao većina drugih vjenčanica, već jednostavno jako svečana haljina, a imala sam i čast doživjeti dovoljno svečanu priliku da je odjenem još jednom - na bečki bal. No, to je samo moja priča, a za sve one koje su zaglavile s klasičnom vjenčanicom, pronašli smo ideju kako je jednostavno pretvoriti u potpuno novu haljinu.

Life&style Moja bečka bajka: Bal u carskoj palači Hofburg iskustvo je koje ću pamtiti cijelog života

Gemma Sort Chilvers, stilistica i kći dizajnerice cipela Penelope Chilvers, prvi je put isprobala svoju vjenčanicu iz The Own Studija i momentalno se zaljubila u njezinu minimalističku siluetu sa spuštenim strukom, voluminoznom suknjom i šlepom. Iako ju je već i sama haljina uspjela šarmirati, svidjela joj se i zato što je, čim ju je ugledala, pomislila kako bi je ponovno nekom prilikom mogla nositi i kako bi ista izgledala jako cool u nekoj drugoj boji.

Nekoliko mjeseci nakon vjenčanja, bacila se u potragu za nekime tko bi obojio njezinu haljinu, i nakon nimalo jednostavne potrage pronašla tvrtku Nicola Killeen Textiles koja se specijalizirala za izradu kostima za televiziju, film, kazalište i balet. Iako je haljinu mogla bojati i sama, s obzirom na nemalu cijenu koju je platila, više je vjerovala nekome tko je u tome stručan i tko će šanse da nešto krene po zlu svesti na minimum, a kako bi bili sigurni da će ovaj svojevrsni eksperiment uspjeti, s haljine s uklonili šlep kojeg su prvog bojali za probu.

Iz drugog pokušaja došli su do ružičaste nijanse kakvu ju je Gemma poželjela i zahvaljujući kojoj je njezina haljina neodoljivo podsjećala na onu kakvu je Gwyneth Paltrow nosila 1999. na dodjeli Oscara, a rezultat ju je oduševio toliko da je jedva čekala ponovno je odjenuti prvom prilikom, što je i učinila na vjenčanju svoje prijateljice na Siciliji, gdje su mnogi drugi gosti prepoznali haljinu. 

Moda Vjenčanice ne moraju koštati bogatstvo, iskopali smo predivne modele iz high streeta. Cijene su odlične

Zanimljivo je da ovo nije kraj transformacijama njezine haljine pa Gemma tako već ima planove ponovno je obojiti u crno za proslavu svog 40. rođendana, a možda i u crvenu boju prije toga, ako se ukaže prilika. “Mislim da mogu izvući još nekoliko godina iz ružičaste boje, a onda je moj plan definitivno odabrati crnu i midi duljinu te je imati u crnoj boji kao svoj vječni chic komad”, zaključila je!

Kako su komentirale Rosie Williams i Jess Kaye, suosnivačice The Own Studija, sve veći broj mladenki ponovno želi obući svoje vjenčanice i nakon velikog dana, a zbog čega mnogi brendovi postaju sve više ekološki orijentirani te njihove želje uzimaju u obzir tijekom procesa dizajniranja, pa sve češće rade s tkaninama koje se mogu naknadno bojati ili pak siluetama koje se mogu lako prilagoditi. A ako i sama imaš vjenčanicu koju bi rado ponovno nosila, vjerujem da će ti dobro doći neki od Gemminih savjeta:  “Provjeri je li haljina oblika koji možeš ponovo nositi ili pogledaj kako je možeš promijeniti, i budi sigurna da možeš testirati tkaninu prije nego što se baciš na bojanje!”

Posjeti Miss7.24sata.hr