Vodootporne i prekrasne! Ova tri ljetna modela PVC obuće zaludjela su modni svijet

Mytheresa/s.Oliver
Vidi originalni članak
  • Trend ljeta je da stopala trebaju izgledati što golije, čak i u obući
  • Prvo su trend predvodile „nude sandale“ koje na mjestu drže samo izuzetno tanki remenčići
  • Danas dolazimo do modela od gotovo nevidljivog, prozirnog PVC-a

Cipele izrađene od PVC-a nisu uvijek bile toliko popularne. Manolo Blahnik, najomiljeniji i najpoznatiji po lakiranim cipelama Mary-Jane i satenskim salonkama raskošno ukrašenih kristalima, koristio je sintetički materijal u dizajnu cipela rano u svojoj karijeri, 1970-ih.

"Sjećam se da tada nisu bili baš uspješni", rekao je u nedavnom intervjuu. "Ali sada PVC postaje sve popularniji". Dakle, vrijeme je za hommage vlastitom dizajnu: sandale "Arizona" iz suradnje Manola Blahnika za Birkenstock opremljene su PVC remenima na crnoj ili bijeloj podlozi.

Birkenstockice Manola Blahnika nisu jedine trendi cipele ovog ljeta koje će očuvati stopala suhima tijekom svake ljetne kiše, a evo koja tri high end modela biraju ljepotice diljem svijeta!

Prozirne tenisice

Kad je Jonathan Anderson radio na Loeweovoj kolekciji za ljeto 2022., kao i mnogi njegovi kolege, razmišljao je o kraju pandemije. Za njega je to značilo: "trenutak za eksperiment." Rezultat su i tenisice od PVC-a. Pedikura više ne izgleda sjajno? Sakrij stopala u tenisicama. A ako odmah pomisliš na žuljeve, umiriti te može ilustratorica Jenny Walton koja je na upit brojnih pratitelja izvijestila da su joj stopala nakon nekoliko dana u tenisicama još uvijek netaknuta.

Loewe (245 eura)

Visoka peta i PVC

Aquazzura (795 eura)

Seksi verzija Pepeljuginih cipela za ljeto 2022. su PVC cipelice u jarkim ljetnim bojama, od morski plave preko travnato zelene do sunčano žute. Omiljeni su modeli gruzijske marke Match & Match ukrašeni perlicama i dragim kamenjem, kao i ekskluzivna kolekcija Aquazzura, upravo lansirana na Mytheresi, za koju je dizajner Edgardo Osorio inspiraciju crpio iz svoje ljubavi prema ronjenju i koraljnim grebenima Bonairea i Maldiva.

Aquazzura (895 eura)

Jelly sandale

Kontrast zavodljivim štiklama su simpatične gumene kupaće cipele koje podsjećaju na djetinjstvo. U vrijeme osamdesetih i devedesetih nosile su se kao zaštita od morskih ježeva i oštrih rubova školjki i kamenja, a danas ih je iz zaborava vratila modna kuća Gucci. I dalje jedan od kontroverznijih komada obuće, ali iznimno prihvaćen od strane ljubiteljica mode!

Gucci (420 eura)

Posjeti Miss7.24sata.hr