Vladaju upečatljivi ukrasi za kosu

Davorin Višnjić/PIXSELL, PR
Statement komadi nakita već par sezona vladaju modnim pistama, crvenim tepihom i high street trgovinama. U prvom planu su bile velike i šarene ogrlice. No, u posljednje vrijeme fokus se prebacio na kosu koju ukrašavaju razni oblici nakita.
Vidi originalni članak

Zvijezde vole eksperimentirati i često za pojavljivanje na crvenom tepihu ostavljaju klasične komade nakita sa strane, a biraju upečatljive ukrase za kosu. Veliki cvjetovi, trakice, obruči, mašne, biseri i neobični detalji za pojedine frizure osvježile su red carpet look. Inspirirajte se najdražim zvijezdama!

Retro romantičan look

Zooey Deschanel je poznata po svom razigranom retro stilu, a njega prakticira i kad je nakit u pitanju. Često je možemo vidjeti s upečatljivim komadima s kojima dodatno ukrašava svoju frizuru. Pjevačica Paloma Faith voli plijeniti pozornost svojim modnim kombinacijama, a teatralni i pomalo dramatični ukrasi za kosu, njen su čest odabir. Sienna Miller voli romantiku te stoga bira trakicu ukrašenu cvjetovima.

Retro ukrasi su već par sezona aktualni, a posebno su popularne velike mašne i cvjetovi raznih boja. Poslužiti vam može najdraža marama koju ćete zavezati u mašnu. U trgovinama možete pronaći gotove ukrase, a prevladavaju oni s uzorkom. Cvjetovi se nose na razne načine – uz romantične stylinge, ali i uz festivalske i hippy kombinacije. Birajte ukosnice u obliku cvjetića, obruče ili pak trakice za kosu. Ako posebno volite cvjetove, nanižite različite ukosnice i napravite sami svoj vijenac, ukrasite punđu ili rep.

Dodatni ukrasi za frizuru

Frizure poput punđi i konjskog repa u posljednje vrijeme se dodatno ukrašavaju. Katy Perry je odabrala svjetlucavo kamenje koje prati korijen konjskog repa. Sličnu frizuru možete postići ranim ukosnicama, ali i trakicama koje su dodatno ukrašene. Highstreet brendovi nude i metalne okvire/narukvice koje jednostavno stavite oko korijena vašeg repa.

Allison Williams je na crvenom tepihu pozornost plijenila upravo s neobičnim ukrasom oko svoje punđe. Ova jednostavna frizura se na taj način pretvara u eye catcher. Možda se na prvu čini komplicirana i da vam je potreban poseban nakit za to, no pomno promatranje pokazuje suprotno.

Veliki ukrasi pričvršćeni su ukosnicama uz frizuru, što veoma jednostavno možete napraviti sami. Najjednostavniji način je da frizuru ukrasite ukosnicama koje na sebi imaju dodatne detalje.

Iz mode nikad ne izlaze obruči, a ove sezone vladaju tanki i metalni koji na sebi imaju dodatne ukrase. Posebno se ističu oni s motivima proljeća, no ne iznenađuje s obzirom na sezonu koja nas očekuje.

U galeriji detaljnije pogledajte ukrase za kosu iz hrvatskih trgovina...

Posjeti Miss7.24sata.hr