Vesele sportske komade domaćeg brenda SALICULA rado bismo nosile i dok ne vježbamo

Salicula/Šimun Bućan
Vidi originalni članak
  • Modni brend SALICULA predstavio je novu kolekciju sportske odjeće s umjetničkim zaokretom, kako kažu 
  • Sportski grudnjaci, tajice i platnene torbe krase uzorci iz segmenata slikarskih radova Nike Vrbice, dizajnerice koja se ne želi odlučiti voli li više modu ili slikarstvo
  • Kolekcija je proizvedena u malom pogonu varaždinskog Caspara, s ekološki prihvatljivim bojama te materijalima dobivenim iz održivih izvora

Kako se može pročitati na web stranici, SALICULA je kreativni prostor u kojem umjetnost susreće modu, a brend je fokusiran na sporu i održivu modu, inspiraciju pronalazi u povijesti umjetnosti i prirodi u svim oblicima, a prepoznatljiv je po odvažnoj upotrebi tekstura i boja. Iza brenda stoji mlada Dubrovčanka Nika Vrbica koja je magistrirala tekstilni i modni dizajn, a trenutačno "aktivno pridonosi modno-umjetničkoj sceni u Hrvatskoj na odjelu slikarstva ALU u Zagrebu gdje studira od 2019.".

U limitiranoj kolekciji "Body of Art" klasična odjeća za tjelovježbu poprimila je novo ruho - u liniji ženskih odjevnih predmeta svijet sporta spojio se s likovnom umjetnošću, a mlada dizajnerica pritom je udružila je snage s varaždinskim tekstilnim pogonom Caspar. 
Sportski grudnjaci, tajice i praktične platnene torbe obogaćene su originalnim uzorcima proizašlim iz segmenata Nikinih slikarskih radova,  a pri njihovoj izradi u malom proizvodnom pogonu Caspara korištene su ekološki prihvatljive boje te materijali dobiveni od održivih izvora.

"Komadi iz kolekcije naglašavaju prirodnu ljepotu ženskog tijela, te su zamišljeni kao svojevrsna motivacija za pokret, ples i trening. Nadam se da će dati dozu samopouzdanja i dobrog raspoloženja svakome tko ih nosi", rekla je Nika Vrbica. Odjevni predmeti koji slave umjetnički aspekt mode karakteristični su za brend SALICULA. Nika u svome radu nerijetko eksperimentira izražavajući likovnost kroz različite medije te kaže kako je u neprekidnoj potrazi za optimalnim načinom spajanja svojih dviju najvećih ljubavi, mode i slikarstva. 

Aspekt "slow fashiona" u kolekciji je zastupljen i kroz ograničen broj primjeraka, a zasad su predstavljeni modeli u tri varijante uzorka te dolaze u veličinama od XS do XXL. Novu kolekciju Vrbica je umjesto na manekenkama pokazala na sportašicama pa su se tako u ulogama modela uz samu dizajnericu pojavile Ana Flavia, Ana Vrbica i Laura Stojić. Ako si se zaljubila u koji komad iz kolekcije, bit će ju moguće naručiti putem Instagram profila @salicula_. Također, bit će dostupni za kupnju 3. i 4. ožujka na eventu Shop & Wine u Ilici 21.

Preko 100 brendova Poznati sportski lanac dućana Sportisimo stigao je u Hrvatsku

Posjeti Miss7.24sata.hr