Uskoro dolazi vrijeme sakoa: ova 4 modela najesen će biti 'in', a ova 4 'out'

Instagram @junesixtyfive
Vidi originalni članak
  • Neophodan komad svake garderobe? Sako! Ne nosimo ga jedino po najvećim vrućinama, a ti su dani na izmaku
  • Uskoro će nam stići lagani jesenski povjetarac i hladnije večeri, pa je vrijeme da prozračimo svoju garderobu
  • Otkrit ćemo ti koja će 4 modela sakoa biti in ujesen 2024. godine, a i koje blejzere nećemo više nositi

Dok uživamo u sunčanim satima kasnog ljeta, vrijeme je da se polako počnemo pripremati za vremenski promjenjivo razdoblje. To vraća klasični komad odjeće u naš stilski fokus: sako. Sako je vjerojatno najsvestraniji odjevni komad u tvom ormaru i pristaje u svim prilikama. Između ljeta i jeseni je također savršen komad odjeće koji svaki slojeviti look čini prikladnim za promjenjive temperature (volimo ga preko majica s printom i maksi suknji!). Za vrijeme kišnih ili hladnih dana stavljamo ga preko haljina, džempera, a sjajno se slaže i s trapericama.

4 sakoa bit će u in ujesen 2024., a ova 4 out

Out: Metalik sako

In: Businesscore sako 

U svijetu mode je trenutačno vrlo popularan tzv. poslovni look. Modne piste za sezonu jesen/zima 2024/25 bile su vrlo ozbiljne i profesionalne. Pruge, keper i tradicionalna muška odjeća našli su se u ženskoj modi. Ovdje se prvenstveno fokusiramo na neutralne boje, od sive preko smeđe do bež. Zahvaljujući klasičnom stilu, „businesscore” sakoi su svestrani i daju majicama kratkih rukava i trapericama, kao i mini suknjama i maksi haljinama, profesionalni štih. 

Out: Cut-out sako

Moda Bollywood u H&M-u? Dizajnerica Anamika Khann napravila je tako maštovite komade kakve H&M dugo nije imao

In: Strukirani sako 

Sakoi koji ističu struk ostaju u trendu ove sezone. Kroj u obliku pješčanog sata ili stilovi koji su uže krojeni u središnjem dijelu stvaraju laskavu siluetu pješčanog sata. Stil izgleda super elegantno i osobito je prikladan za večernje izlaske kao vrhunac odjevne kombinacije. Ali, lako se kombinira i uz traperice i tenisice ili suknju tijekom dana. Pojava ovakvih sakoa ne znači da predimenzionirani modeli sada trebaju ići na dno ormara. Definitivno ima mjesta za oba trenda, čak i ako su suprotna. 

Out: Sako u neonskim bojama

In: Sako od (umjetne) kože

Sakoi od (veganske) kože dugogodišnji su favorit modnih znalaca i ključni komad ove jeseni. Bilo u crnoj, smeđoj, žutoj ili nekoj drugoj boji, modeli od trendy materijala ne bi trebali nedostajati ni u jednom ormaru, a ujedno su i modna investicija u kojoj ćeš bez problema uživati nekoliko sezona. U svakodnevnom životu, za ured ili za večernji look, sako od (umjetne) kože uvijek odgovara. 

Out: Kratki ('cropped') sako

In: Sako s remenom

Osim krojeva koji prate liniju tijela, postoji mogućnost korištenja remena kako bi sako dobio formu. Stoga će sakoi s integriranim remenom biti osobito popularni u jesen 2024. godine. Izgledaju profesionalno i promišljeno stilizirani. Ali, ovaj stilski trik također može pomoći: jednostavno zaveži kožni remen oko sakoa. To stvara lijep kontrast materijala, osobito za odjevne kombinacije za izlaske. 

Moda Bijela boja uistinu je kraljica ljetne garderobe, a ova je chic mama zaslužila titulu kraljice elegancije

Posjeti Miss7.24sata.hr