Unikatan nakit za upečatljiv styling

Danijel Berković/Pixsell
Koja žena se ne voli „kititi“ upečatljivim nakitom? Još ako je on ručno rađen i unikatan, zadovoljstvo je još veće. Đinđice za šmizlice nude upravo takve komade nakita.
Vidi originalni članak

Iza ovog mladog brenda stoji Ines Iličić koju su oduvijek privlačile perlice i, kako ona kaže, „đinđe“ u svim oblicima.

„Uvijek sam puna ideja, mašte i kreative općenito. Inače radim uredski posao, a po struci sam pedagog. Svaki slobodni trenutak koristim za ulazak u svoj svijet kreative i izrade nakita. U mojoj obitelji je uvijek bila prisutna nit bavljenja umjetnošću, pa sam tako i ja najviše uz oca, od malih nogu njegovala to umjetničko izražavanje. Dosta sam svestrana, pa je tu bilo svakojakog eksperimentiranja, ali nekako sam se zadržala na nakitu“, objašnjava Ines.

Ideja za izradu nakita rodila se prije jednog godišnjeg odmora. Želja ju je odvela u prodavaonicu materijala za izradu nakita. Isprva su male kreacije hvalili obitelj i prijatelji, što je Ines dalo poticaj za daljnji rad.

Izrada nakita me izrazito opušta, smiruje i veseli. A uz to, razveselim i druge svojim kreacijama i nešto još i zaradim. Dobitna kombinacija“, ističe Ines.

Svoj nakit izrađuje uglavnom od fimo mase, žice, perlica, vijaka, matica, ali i od salveta, krpica, trakica, špaga i kože. Nakit najčešće izrađuje modeliranjem fimo mase, s eventualnim utisnutim dijelovima ili bez njih, a nakon pečenja slijedi oslikavanje decoupage salvetnom tehnikom. U asortimanu se nalaze ogrlice, narukvice, naušnice, prstenje i broševi, a najčešći kupci su školarci, otkačene i klasične djevojke, ali i ozbiljnije žene, pa čak i bake. Đinđice za šmizlice mogu se potražiti na službenoj Facebook stranici.

„Inspiracija mi uglavnom dođe sama od sebe i to odjednom. To je nešto poput uragana, koji se javlja periodički i onda ako isti tren ne uzmem olovku u ruke ili materijal, ideje nestanu. Često znam nešto napraviti baš za određenog kupca, jer već znam tko što voli, pa sam inspirirana njima i njihovim stilom. A ponekad ideja dođe samo od gledanja određenog materijala ili nečega od čega bi moglo nastati nešto.“

To se dogodilo i s njenom „šarafko“ kolekcijom, kako ju Ines od milja naziva. Kako njen zaručnik ima mehaničarsku radionicu, dizajnerica se jedan dan „vrzmala“ te ugledala kutiju punu vijaka i drugih čudesa mehanike.

„Zjenice su se žarile, ideje su frcale iz glave. Samo što sam izustila kako bi bilo super da ja stavljam nešto takvo u fimo kalup i da to geliram, moj zaručnik i njegov otac su se oduševljeno nadovezali s idejama i nastavili nizati svoje ideje, podržavajući me u naumu. Otišla sam kući s punom vrećicom materijala“, objasnila je Ines.

Kako je nakit nastao iz ljubavi prema „kićenju“, tako Ines rado nosi svoj vlastiti nakit. Smatra da je to ujedno i najbolji način promocije.

„Uvijek napravim određenu kolekciju nakita, ali radim i po narudžbi. Osim toga, sve proizvedeno je i slikano, tako da se lako može napraviti nešto slično. Nikada isto naravno jer je riječ o unikatima“, pojašnjava Ines.

Đinđice za šmizlice pripremile su se za novu proljetnu sezonu s novom kolekcijom nakita koja će oduševiti sve ljubiteljice unikatnih modnih dodataka.

U galeriji detaljnije pogledajte Đinđice za šmizlice...

Posjeti Miss7.24sata.hr