„U Zagrebu sam stekao dobre prijatelje“

Davor Puklavec/ Pixsell
Louis de Gama, portugalski dizajner s londonskom adresom, stalni je gost jedinog hrvatskog međunarodnog modnog događaja Dreft Fashion Week Zagreba. Svojim prvim predstavljanjem 2006. osvojio je hrvatsku publiku, a njegove revije se iz sezone u sezonu nestrpljivo iščekuju. Prema njegovim riječima, u četvrtak 25. studenog, možemo očekivati najbolju kolekciju do sada.
Vidi originalni članak

„Nova kolekcija razlikuje se od prethodnih jer sam koristio različite siluete“, objašnjava Louis de Gama.

Otkako se prvi put predstavio zagrebačkoj publici, veoma rado se odaziva na pozive svojih hrvatskih kolega.

„Gostoprimstvo je odlično, ljudi su prijateljski raspoloženi i u Hrvatskoj sam stekao veoma dobre prijatelje. Tako da uvijek postoji dobar razlog za posjet Zagrebu. I naravno, htio bih prodati svoje kolekcije u dobru trgovinu“ izjavio je dizajner.

Louis de Gama, koji je u Londonu završio studij modnog dizajna na University of Westminster, rado pomaže mladim studentima. Tako se rado odazvao i na poziv organizatora ovogodišnjeg Modnog ormara gdje je sudjelovao kao član žirija.

"Iskustvo je bilo odlično, rad u žiriju je bio naporan, no ipak ispunjujući. Bilo je veoma dobrih studenata. Mislim da među studentima ima veoma mnogo talenata, no zbog nedostatka dobrog usmjerenja i mentorstva, često odlutaju od suvremene mode", osvrnuo se dizajner na sudjelovanje na Modnom ormaru.  

Louis de Gama osnovao je svoj modni brand 2000., od kada i izlaže na prestižnom Londonskom tjednu mode, a njegove kolekcije prodaju se diljem svijeta.

„Povijest, kreativnost, natjecateljski duh, rad i snažna modna industrija čine londonsku modnu scenu svjetski poznatom“, objašnjava Louis de Gama.

Na pitanje što moda znači za njega, Louis odgovara da je ona ujedno život, način izražavanja kao i snažno sredstvo komunikacije.

Kako biste zablistali u jednoj od njegovih ženstvenih kreacija, ne morate otići na drugi kraj svijeta. Naime, dizajner u Prečko shopping centru u trgovini „Life is a picnic“ prodaje svoje elegantne kreacije. Novu kolekciju Louis de Game možete pogledati na 15. Dreft Fashion Week Zagrebu u četvrtak 25. studenog s početkom u 20h. Vjerujemo da nas londonski dizajner ni ovaj put neće razočarati. 

Posjeti Miss7.24sata.hr