Trikovi koji te mogu učiniti vizualno višom

Getty Images
Ako si do sad mislila kako je dovoljno imati dobar par štikli koje će te učiniti višom i elegantnijom, imamo jednu sretnu vijest. Postoje i neke druge male tajne...
Vidi originalni članak

Ovo vjerojatno svi već znaju, ali nekako se uporno zaboravlja. Vertikale ili okomite pruge učinit će te vizualno višom, elegantnijom te će ti pomoći da se osjećaš poput prave dame. Ipak, trebala bi biti oprezna. Ove prugice izgledaju odlično, ali vodoravne prugice, ili gingham kockasti uzorak vizualno šire figuru. Gingham je veliki trend, i zato ga se ne želimo odreći. No, možda bi bolje izgledao na cipelama nego na suknji?

A što kažeš da se odjeneš u jednu boju od glave do pete? Većina nas igra na sigurnu kombinaciju upečatljive suknje i jednostavne majice, ili obrnuto. Što misliš, kako bi da složiš outfit u jednoj boji? Izgledalo bi odlično, uvjereni smo. Čak i jake boje, poput ciklame ili plave, kada se kombiniraju jedna s drugom dodaju par centimetara, i to nas istinski veseli.

Sve smo mi ljubiteljice oversized odjeće. Tada zaboravljamo kako ovesized odjeća nas zapravo čini zdepastijima i ne pogoduje toliko našoj figuri. Ako bi željela imati duže noge ili izduženiji trup, za tebe je uža kraća odjeća. Ili kombinacija uske odjeće i maksi donjih dijelova. Kombinacija za pet? Uska jakna i maksi hlače ili suknja. Izgledat ćeš kao da si visoka barem dva metra!

Ne bi ova lista mogla proći bez visokih potpetica. Štikle su rješenje za sve probleme nižih žena, a uz to, savršeno će izdužiti nogu. Ipak, dajemo i savjet plus. Definitivno su sjajan odabir salonke ili sandale s platformom, jer one osim udobnosti, podižu nogu još više od klasičnih cipela. I naravno, boja cipele koja se podudara s bojom kože je neskrivena holivudska tajna i glumice taj trik rado iskorištavaju.

Hlače koje se blago šire su još jedan trik. Ovaj klasični komad odjeće u kombinaciji sa spomenutim platformama daje idealnu izduženu figuru. Kod ovih hlača nam se sviđa visoki struk i način na koji se nogavice lagano počnu širiti već kod gornjeg dijela noge. Nisu ovo klasične trapezice i nisu toliko pomodan komad, ali bismo mogle zaključiti da je to vrsta hlača koju rado imamo "za svaki slučaj".

Kako odabrati torbu uz koju ćeš izgledati duže? Dobar odabir su torbe pravilnih oblika poput clutch torbica koje će figuru učiniti pravilnijom, za razliku od malih torbica koje nemaju formu. Stroži oblici modnih detalja daju neku profesionalnost i ruke izgledaju izduženije.

Cipele u špic su model cipela koje možemo nazvati vječnima i uz to, pogoduju svakoj figuri. Ako si u nedoumici što odjenuti uz malu bijelu čipkanu haljinu ili pak na traperice za neku casual gradsku kombinaciju, špic može svaku kombinaciju učiniti elegantnijom. Ako ne voliš cipele u špic, ne brini, na tržištu ima toliko prekrasnih balerinki sa špicom da ćeš lako pronaći cipele po svojoj mjeri.

Posjeti Miss7.24sata.hr