Tri najdraža stylinga Petre Kurtele

Tomislav Miletić/Pixsell
Petra Kurtela sve je poznatije ime u glumačkim, ali i modnim vodama. Ljubav prema odijevanju njeguje još od malih nogu, a svojim kombiniranjem vintage i high street komada oduševljava i modnu kritiku. Poigrava se miješanjem stilova te se istovremeno jako dobro zabavlja.
Vidi originalni članak

''Kao djevojčica često sam nosila hlače, ali sve što sam si željela bile su lakirane cipelice, haljine na 'puf' rukave i općenito sve na mašne i volane. Sve što se tad 'nosilo'. To i nije bio neki stil. Za stil koji danas njegujem mogu zahvaliti svojoj mami koja je sve to hladno odbijala i uvijek me odijevala na svoj način. Ubrzo sam i sama razvila stil koji se razlikovao od mase. Krenulo je to oko kraja osnovnoškolskog obrazovanja. Tada nisam nosila vintage, ali sam stilski bila bliska ovome što volim danas'', započinje Petra.

''Moda me veseli''

Ne bi rekla da u svoj stil ulaže previše truda, već bi se prije moglo nazvati hobijem i guštom. Jako voli široku odjeću, a najčešće na sebi ima ili široku majicu ili široke hlače.  

''Najdraža boja mi je zelena, ali ne volim ju na sebi. Volim crvenu. Dobro mi stoji, a naravno da volim sve što mi dobro stoji. Moda mi nije u top 10 životnih prioriteta, ali me veseli'', nastavlja Petra.

Kombinacije ne smišlja unaprijed, za svaki dan uzima prvo što joj padne pod ruku, a za posebne prilike ipak malo smišlja jer bi u suprotnom uvijek kasnila.

''Razlikuje mi se samo dnevni look od onog za evente ili na primjer odlazak u kazalište. Na eventima najčešće nosim cipele na petu, a u kazalište ne idem u trapericama. Najvažnije mi je da sam prigodno odjevena. Od tud sve počinje. I od vremenske prognoze'', pojašnjava nasmijana Petra.

Teško je reći da ne prati trendove kada je sve što kupuje po najpoznatijim trgovinama zapravo „u trendu“. Ali ako govorimo o zakovicama, resicama i sl. onda ne prati trendove. Tu i tamo nešto isproba ako joj se sviđa, ali definitivno nije rob trendova. 

Obožava kupovati u second hand trgovinama

''U shopping idem često, ali srećom kupujem rijetko i tada sam kritički nastrojena. Sve mi mora stajati kao saliveno ili ništa od kupovine'', objašnjava Petra.

Najčešće kupuje u high street trgovinama među kojima su HM, Zara, Top Shop, American apparel, Cos, & other stories, Kling, Shpitza butik, Vešmašina, Iggy, Ulični ormar, ali i Hrelić.

''Često kupujem po buvljacima i to ne kako bih se razlikovala od drugih. Uopće me ne smeta imati isti komad kao ostatak Hrvatske i to me nikad nije smetalo. U second hand trgovinama kupujem jer volim vintage i zato što su stvari najčešće kvalitetnije. Također, najviše novaca trošim na rasprodaje'', nastavlja Petra.

Kada su cipele u pitanju, najviše vremena provodi u balerinkama jer su joj najudobnije i najjednostavnije se kombiniraju uz sve kombinacije. Za svečanije prigode nosi i visoke pete.

''Znam da sve izgleda ljepše u petama, ali ja naprosto nemam snage za to. Osim toga volim se osjećati slobodno i poletno, tako da u svakom trenutku mogu potrčati'', pojašnjava mlada glumica.

Nikuda bez Labella

Kod odabira torbi pazi da su dobro organizirane i praktične te manje jer smatra kako je veliki modeli „pojedu“. Nije pretjerano luda za nakitom, ali ima kolekcijicu lijepih ogrlica koje voli nositi u kojoj se nalaze modeli Kragrlica, Nott.jewelz i Quince&Peppera. Jednako je skromna i kada je riječ o make upu.

''U kazalištu se sama šminkam, tako da onda koristim dosta toga. Tekući puder i puder u kamenu, olovka za obrve, tuš za oči, sjenilo, maskara, rumenilo, ruž za usne i olovka za usne su pod obaveznim proizvodima. Ipak, bez kuće ne izlazim jedino bez Labella'', objašnjava Petra.

Za dnevne obaveze bira jednostavnu šminku. Malo podloge, rumenila i boje na usnama, dok navečer doda maskaru i tuš i spremna je za izlazak.

''Kosu jako pazim i njegujem. Koristim preparate Kevin Murphy s kojima sam prezadovoljna. Moja frizerka Katica Topčić uvijek nešto zgodno smisli i svaki put me iznova oduševi. Drago mi je što imam dugu kosu s kojom možemo eksperimentirati, tako da za sad škare držimo podalje'', zaključila je Petra.

Frizura: Katica Topčić za Kevin Murphy Croatia

U galeriji detaljnije pogledajte fotografije...

Posjeti Miss7.24sata.hr