Trendi je crno-bijeli čipkasti luksuz

Ove sezone kombinirajte zavodljivu nevinost i mistiku ovog materijala na svemu, od haljina do modnih dodataka
Vidi originalni članak

Ove je sezone čipka napokon došla na red za svoj prijeko potreban “makeover”. Tkanina koja podsjeća na nevinost i ženstvenost ove je sezone zasjala na potpuno novi način, ali i zadržala klasičnu ljepotu. Jedan od trendova koji smo mogli vidjeti na ovogodišnjim revijama je povratak viktorijanskog doba. Čipka je ovdje neizostavna, bilo na visokim ovratnicima ili rubovima bluza.

Melankoliju i eleganciju crne čipke prepoznao je i Riccardo Tisci, koji ju je u novoj kolekciji za Givenchy provukao kroz nešto modernije doba, tako da je može nositi pjevačica avangardna stila, FKA twigs, ali i kraljica u 19. stoljeću. Slično, Altuzzarine haljine s visokim prorezom i Valentinova čipka koja ide do poda glamurozni su i novi načini interpretacije ovoga legendarnog materijala.

Najneobičniji način nošenja čipke ove nam je sezone pokazao Hermès, a neodoljivu romantiku Oscar de la Renta, čije su bijele čipkaste haljine dostojne kraljica. Bijela je haljina od čipke bila jedan od najvećih proljetnih i ljetnih trendova, a izgleda da se provukla i u jesen.

Kontrast look ženstvene čipkaste haljine uparene s glomaznim čizmama ili gležnjačama i kožnatom jaknicom ove ćemo sezone često viđati na ulicama, zato svoje ljetne haljinice još nemojte spremiti u ormar. Kombinirajte ih s “oversized” džemperima, gustim najlonkama i traper košuljama.

Prozirne haljine preko ljeta nosile smo na hlačice visokog struka i topić, a ove zime nosite ih na skinny traperice i dolčevitu te sve uparite s dobrim parom čizama.

Iako je ovaj materijal pravi klasik, pa je, primjerice, kolekcija Diane von Fürstenberg inspirirana baletom, Alexander Wang s njim je uspio napraviti nešto sasvim novo s metalnim dodacima, dok su haljine Rodebjer savršene za djevojke s avangardnim stilom.

Posjeti Miss7.24sata.hr