Torbice Patty Bricks izgledaju kao da smo ih izvukli iz ormara naših baka, ali u najboljem smislu

Instagram @pattybricks
Vidi originalni članak
  • Torbice talijanskog brenda Patty Bricks njeguju estetiku 30-ih, 40-ih i 50-ih godina kada su se žene odijevale izrazito damski
  • Šenil, lan, baršun, tapiserija, damast, pamuk, konoplja, tvid i alkantara samo su neki od materijala od kojih su razni modeli izrađeni, a velika ih većina dolazi uz dodatni lanac uz koji se mogu nositi i preko ramena
  • Iako ih odlikuje retro štih, ovi će šarmantni modeli jednako dobro izgledati i uz traperice i balerinke, i večernju haljinu, i najfiniji kaput, ali i traper jaknu i tenisice

Svaka zaljubljenica u retro estetiku i vintage komade sanja o pronalasku skrivenog blaga, pažljivo čuvanog negdje na dnu bakinog ormara ili škrinjice s najvrjednijim dragocjenostima. I dok mnogi još uvijek brižljivo čuvaju cool komade koje su nosile naše mame, one iz 30-ih, 40-ih i 50-ih godina sa svakim je danom sve teže pronaći, zbog čega svi predivni šalovi, šeširi i damske torbice iz spomenutih razdoblja i jesu još uvijek na cijeni.

Moda Bakini komadi dobili su novo romantično lice! Pasticcino torbe pravi su predmet želja

Budući sam i sama zaljubljenica u estetitku vremena u kojemu su šeširi i rukavice bile obavezni modni dodaci i nezaobilazan dio stylinga, a torbice su izgledale iznimno profinjeno i elegantno, oduševile su me one talijanskog brenda Patty Bricks koje izgledaju doslovno kao da su desetljećima na dnu ormara i škrinjica čekale da se netko ponovno zaljubi u njih i udahne im novi život.

Kvadratne, pravokutne, izrazito malene ili pak poprilično prostrane, uz obavezno klik-klak kopčanje, Patty Bricks torbe dolaze u  različitim tkaninama i uzorcima, od šarenih s cvjetovima ili točkicama do onih elegantnijih jednobojnih u dubokim, bogatim nijansama, nerijetko ukrašenih nojevim perjem i teksturama raskošnih tkanina koje neodoljivo podsjećaju na one koje redovito krase interijere impozantnih vila pomno uređenih s puno ukusa i stila.

Posvećenost detaljima izrade i karakteristično kopčanje čini ove torbice izrazito profinjenima, ali svejedno jednostavnima za nošenje uz svaki outfit, tijekom cijeloga dana (i noći). Ovi će šarmantni modeli jednako dobro izgledati i uz traperice i balerinke, ali i uz večernju haljinu, najfiniji kaput pa čak i uz traper jaknu i tenisice.

Moda Kolekcija kao hommage Freddieju i grupi Queen donosi torbe koje će ukrasti baš svaki pogled

Šenil, lan, baršun, tapiserija, damast, pamuk, konoplja, tvid i alkantara samo su neki od materijala od kojih su razni modeli izrađeni, a velika ih većina dolazi uz dodatni lančić uz koji se mogu nositi preko ramena, iako najviše chic izgledaju upravo kada se nose u ruci. Bilo da nam se sviđaju zbog retro estetike ili pak činjenice što su jednostavno drugačije i posebne u moru istih, ovo je brend kod kojeg se ne zaljubljujemo u jedan model, već u brend kao takav. I imamo osjećaj da će nam biti jako teško zaustaviti se na samo jednoj!

 

Posjeti Miss7.24sata.hr