Torbe su OUT, a ruksaci su IN

Guliver Image/Getty Images
Ruksak se ravno iz školskih klupa prošetao modnim pistama i ulicama, a sada već svaka fashionistica zna i da je sasvim legitimno zamijeniti večernju torbicu ovim trendi modnim dodatkom. Tome svakako u prilog idu i eklektične dizajnerske izvedbe ove dosad podcijenjene vrste torbe kako stranih tako i hrvatskih dizajnera.
Vidi originalni članak

Ako ste slučajno okom zapeli za ruksake na leđima najstylish Hrvata i Hrvatica sigurno se radi o ruksacima s potpisom brenda Klisab ili Krune Jendrijeva, a ukoliko patite na glamur s modnih pista uživat ćete u modelima modnih kuća Moschino, Fendi, Berenik, Jean Paul Gaultier, Vionnet i Fatima Val. 

Ruksak je zapravo uvijek bio prisutan, on nikada nije u potpunosti nestao, premda su ga neki modeli torbi, poput torbe na jedno rame pokušali svrgnuti s trona. No, nije nam trebalo dugo da shvatimo kolike prednosti nosi s obzirom da je ne samo stylish nego beskrajno praktičan i funkcionalan. 

Sada je ruksak dobio modernu notu zahvaljujući bojama i printevima, ali i materijalima od kojih posebno volimo kožu. Što se tiče modela, izbora je pregršt – klasični školski, kockasti, oni koji se mogu nositi i kao ruksak i kao torba, mali, veliki, širi, uži, ma teško ih je uopće sve nabrojati i opisati. Pritom je možda najbolje voditi se prigodom pa za večernje kombinacije izabrati manje modele, dok su za dnevne savršeni oni veliki upečatljivih boja.

"Ruksaci su idealni za šetnje po gradu, vožnje biciklom i boravak u prirodi" smatra Kruno Jendrijev čiji su ruksaci ručno ispleteni od keper i rips trakica različitih boja i širina.

Zanimljiva činjenica kod ovih ruksaka je i ta da su pojedine keper trakice u ruksacima oprane u kupelji s fosforovim spojevima zbog čega svijetle u mraku. Na taj način nećete samo biti upečatljivi i stylish, nego ćete se osjećati i sigurno dok vozite bicikl tijekom mračnih zimskih dana.

I konačno ono što je najbitnije, budući da ovaj IN modni detalj dolazi u toliko varijacija, sigurni smo da će svatko pronaći nešto za sebe i odabrati model koji najviše definira njegov ili njezin identitet, a to je ionako jedna od osnovnih uloga mode – da se uz njenu pomoć izrazimo.

Posjeti Miss7.24sata.hr