Top 3 vodeća jesenska trenda

Guliver Image/Getty Images
Sunce, more, svježa riba na gradele, slasne smokve, mala barka i skrivene uvale.....Eh, da. Prošlo je još jedno ljeto i vrijeme je da se bacimo na posao. A kako bi u novu sezonu ušli dobro pripremljeni i tutocompleto stylish pripremili smo vam nekoliko trendova koji su se iskristalizirali još prije par mjeseci kada su sve vodeće modne metropole prikazale dizajnerske vizije za jesen/zimu 2012/13.
Vidi originalni članak

Prošlu kolumnu smo posvetili ljetnim trendovima koje ćemo prenijeti i na ovu sezonu. Peplum je zasigurno jedan veliki trend kojeg nikako nećemo moći zaobići još dugo. Žarke i otvorene boje su ono što će nas kroz jesen nostalgično podsjećati na ljeto, a bezbrojne varijacije kragnica i ovaj put će poslužiti kao nezaobilaznimodni detalj koji će podići svaku vašu kombinaciju, bilo dnevnu ili večernju. No, ono što nam je itekako uzbudljivo su novi (stari) trendovi. Pa krenimo.

Retro uzorci

Da, i to oni koji bi vas asocirali na stare tapete ili dekore. Dovoljan je samo pogled na kolekcije Prade, Etra, Versusa, Marnija i Miu Miu i bit će vam kristalno jasno da printevi ove sezone snažno asociraju na one iz 60-tih i 70-tih, ali i na stil art nouveau. Pronjuškajte po starim stvarima svojih roditelja i izvucite sve one cool košulje i haljine iz ormara, jer će vam itekako biti od koristi ukoliko želite biti apsolutni modni znalac ove jeseni i zime. Kombinirajte ih na razne načine i ne štedite na uzorku. Bitno je samo naći dobar sklad i veselo krenite u novu sezonu.

Raskošni barok

Naš favorit ove sezone. Kada bi birali nama najdražu kolekciju onda bi apsolutni pobjednik bili obožavani Dolce & Gabbana. Ukusni kič, rekli bi. Ali itekako ukusan! Prekrasni neobarokni zlatni vezovi kombinirani s floralnim vezovima koji podsjećaju na stare goblene ostavili su snažan vizualni dojam kojem se svaki put vraćamo na prostranstvima interneta kako bi pasli oči i divili se toj sklonosti pretjerivanju.

Toj raskoši priklonili su se i drugi dizajneri, a jedan od njih je i Balmain koji je inspiraciju pronašao u Fabergeovim jajima optočenim biserima i kristalima. Nema krize kada je moda u pitanju! Bez lažne skromnosti ove zime se nakitite maksimalno i zaboravite na onu „manje je više“ jer ovoga puta vrijedi „previše nije previše“!

Dugino krzno

Sada kada ste se obukli u svoje odijelo s retro uzorkom i podcrtali ga s mnogobrojnim kristalima, vezovima i biserima nemojte pomisliti kako je tu kraj šarenilu uzoraka, tekstura i dezena. Krzno je ovaj put promijenilo svoju ćud i sada ga nosimo u duginim bojama. I to u svim nijansama.

Od onih neonskih kao kod Jeremy Scotta, zagasitih kao kod Antonio Berardija ili pastelnih kao kod Bluemarinea. Da tu priči ne bude kraj, krzno nam ove sezone dolazi u raznim formama, uzorcima i teksturama, a najbolji primjer su Lanvinove varijacije kao i one dizajnera Peter Soma.

Zaključak je jedan - ove sezone ekscentričnost je u modi. Odahnuli smo. Minimalizam ćemo napokon ostaviti za koju drugu sezonu, a hladne dane ćemo obojiti raznim bojama, obasjati ih raznim vezovima i draguljima i razveseliti mnogobrojnim retro printevima! Samo hrabro!

Do čitanja...vaš eNVy room

Posjeti Miss7.24sata.hr