T-shirt majica – must have svake moderne žene

Filip Tot
Svoju novu kolumnu posvetit ću jednom basic komadu.Svatko od nas ih u svojem ormaru ima na desetine. Nosimo ih svakodnevno: na faks, na posao, tijekom rekreacije, dok kuhamo i spremamo. Godinama ih gomilamo. Najpoželjniji su par našim trapericama srednjoškolke ih obožavaju. Na sniženjima nas mame svojim niskim cijenama te im ne možemo odoljeti. To su, naravno, majice kratkih rukava.
Vidi originalni članak

Mala povijest T-shirta

Majice kratkih rukava prvotno su nošene kao potkošulje. Nakon 2. Svjetskoj rata veterani su ih nosili na hlače, a posebno su postale popularne 50-tih godina nakon što ih je Marlon Brando nosio u filmu "Tramvaj zvan čežnja". Tada su postigle status samostalnog modnog komada.

Središte njihovog razvoja ranih 50-tih godina bilo je u Miamiju državi Floridi, gdje su se po prvi puta na njima počeli tiskati nazivi ljetnih odmarališta. Nedugo zatim počeli su se tiskati i likovi iz Disneyjevih crtića. U 60-tim i 70-tim godinama dobivaju novi dizajn - ovratnici i orukavlja rade se u komplementarnoj boji u odnosu na ostatak majice. Tih godina postaju statusni simbol R'n'R generacije. Najčešći dizajn u povijesti majica kratkih rukava je zasigurno onaj s Che Guevarom smajli "happy face", zatim Rolling Stones usne s jezikom te natpis I <3 NY.

Za majicu kratkih rukava volim reći da je košulja 21. stoljeća. Zašto? Vrlo je jednostavno - urbane i zaposlene žene nemaju vremena provoditi sate peglajući košulje, sve je puno jednostavnije s majicama. Efektne su, njima možemo prenositi poruke, jeftine su i opeglaju se dok si rekao "keks".

Kako sam kombinirala svoje najdraže 4 majice?

Običnu crnu majicu, koju sam ulovila na sniženju u H&M-u za 30 kn, ukrasila sam Rhubin statement ogrlicom, koja je tom neprimjetnoj crnoj tkanini dala osobnost i čar. Uska mini suknja, te najdraže gležnjače iz kojih ne izlazim ove zime savršeno su se spojile i upotpunile moju radnu uniformu.

Crnu bendovsku majicu ukrasila sam velvet suknjom punog kruga te punk remenom. Na glavu sam stavila najdraži šešir s ušima koji je upotpunio moju kombinaciju za izlazak s prijateljima.

Bijela majica s potpisom Ivana Alduka našla se u spoju s Fantea pamučnom ogrlicom te najdražim zimskim hlačama, također jedna od mojih udobnih radnih uniformi.

Natpis Superdumina krasi moju najdražu Lega Lega majicu.Obožavam njihov dizajn majica, u velegradu me uvijek podsjete na moj Osijek i srednjoškolske dane. Ukrasila sam ju najdražom Kragrlicom i kožnom plisiranom suknjom.

Veselim se proljeću, koje će otjerati kapute te ponovno lica ulica ukrasiti veselim ilustracijama i natpisima na majicama kratkih rukava.

U galeriji detaljnije pogledajte Ljupkine najdraže kombinacije...

Posjeti Miss7.24sata.hr