Svi ste dobrodošli u klub Tropikana

Davor Puklavec/ Pixsell
Flamingosi, ananasi,papige i palme ovosezonski su motivi za kojima fashionistice lude, a mi otkrivamo kako ih brzo i lako prilagoditi svom stilu
Vidi originalni članak

Postoji li bolji izvor inspiracije za vruće ljetne dane od šarenila tropskih predjela? Modni svijet ove sezone jednoglasno je odlučio kako je odgovor negativan i potpuno se prepustio čarima plaža i tropskih šuma: listovi palmi, egzotične ptice i voće iz uvijek toplih krajeva svijeta zavladali su modnim pistama. Od Guccijeve interpretacije maskirnog uzorka domišljato stvorenog od ananasa i zmija, preko egzotičnih kreacija iz Paul&Joea, do otkačenoga glamura Rochasa, imena s vrha dizajnerskog svijeta prepustila su se čarima tropikane.

Iako vam rijetko kad preporučamo da neki trend objeručke prihvatite i utopite se u njemu od glave do pete, za tropske motive doista ne možemo imati dovoljno riječi hvale - fantastični su na maksi haljinama i kombinezonima, odlično izgledaju na modnim dodacima (usredotočite se na “statement” ogrlice, narukvice i naušnice, a odlična casual varijanta su i platnene tenisice s palmama), a vjerovali ili ne, vrlo lako se prilagođavaju elegantnim prilikama poput večernjeg izlaska.

Tropikana je carstvo obilja pa minimalistice ovdje teško da mogu naći svoje utočište, iako je neke od komada jednostavno kombinirati s normcore osnovama - jednostavne sandale, šešir i vrećasta torba dobra su protuteža šarenilu haljine prekrivene papigama, flamingosima ili lišćem egzotičnog bilja. S obzirom na carstvo uzoraka, egzotični printevi vole zlatne detalje, pa kod odabira accessoirea slobodno posegnite u metalik vode. Kako i priliči trendu inspiriranom šumama, glavna boja je jarka zelena koju povremeno obogaćuju topla žuta, ružičasta ili plava, a svoj doprinos možete dati i kombiniranjem ovih nijansi, čime ćete izbjeći koketiranje s printevima koji vam se možda ne uklapaju u garderobu.

No ako postoji jedna stvar koju bismo preporučili za ljeto 2016., to je komad s printom palmi: pronađete li kaftan s ovim motivom, bit ćete nam zahvalni na svim zavidnim pogledima na plaži!

Posjeti Miss7.24sata.hr