Sve u jednom dijelu: Povratak jednodjelog badića

arhiva
Ovog ljeta vratili su se jednodijelni badići, podsjećaju na pedesete, vežu se oko vrata, imaju mašnu...
Vidi originalni članak

Sjećam se onoga jednog filma u kojemu glavni lik piše savjetnike za putovanja - kao moraju se sfrkati stvari i u rolicama složiti jedna do druge u kovčeg. Onda se štedi na prostoru, pa stane puno više. Od onda stvarno rolam stvari u kovčeg i zaista ga mogu više nakrcati. Osim toga, sad kad planiramo more, postavlja se još jedno važno strateško pitanje - ma gdje su li mi badići od prošle godine?

U međuvremenu smo se preselili pa recimo da nemam pojma gdje su mi ljetne stvari. Iako se, naravno, ne ofucaju od jedne sezone, ipak je fora svako ljeto kupiti još jedan (sad moram i dva!). Trendovi su tu uglavnom jasni, boje jarke, sve zajedno šareno do besvijesti. Iako znam mnoge cure koje vole crne badiće. Ipak, nekakvi se mikrotrendovi stvaraju sami po sebi, ovih dana to su jednodijelni badići. Ima ih masa. Nekako podsjećaju na pedesete, osobito kad su u kombinaciji sa šeširom s velikim obodom. Osobno su mi slatki oni s vezanjem oko vrata, još kad imaju mašnu, super su...

Pada mi na pamet i Betty Boop, ona slatkica iz starih crtića, čini mi se da je imala neki crveni badić s točkicama? Onda je tu niz varijanti - gornji dio je kao majica, na vezanje je oko leđa pa prekriva zapravo čitav gornji dio... S tim jednodijelnim krojevima sve je jasno - treba se presvući nakon kupanja, tvrde stručnjaci. Još bolje, prilika da izvučem iz velike platnene torbe još jedan šareni, ovaj put u tie-dye duginim bojama.

Posjeti Miss7.24sata.hr