Street style kaže da nas očekuje jako čupava sezona

Goran Čižmešija
Donedavno su bunde bile skupe i rezervirane za posebne prilike, a sada dolaze u novom ruhu
Vidi originalni članak

Od lika iz crtića Cruelle de Vil do urednice japanskog Voguea Anne Dello Russo, svi vole čupave bundice. Nisu one neka novost ove sezone. Za njima smo poludjeli još prošle zime, a do tada nosili samo one klasične modele koje smo krali mamama i bakama iz ormara. Krzno i bunde “vruća” su modna tema već desetljećima. Giorgio Armani nedavno se zakleo da neće više koristiti pravo krzno u kolekcijama, a Fendi dobio “po nosu” zbog “haute fourrure” linije. Prošle godine high street brendovi i dizajneri dali su si oduška pa od klasičnih bundi koje su do tada dolazile u onim “prirodnim” tonovima sada napravili najzabavnije komade koje smo ikad vidjeli. Dolaze u nekoliko modela: onom klasičnom s kratkim krznom, zatim predimenzionirane i bundice koje u zadnje vrijeme obožavaju brojne fashionistice - one s dugim čupavim dlačicama. Ne znamo za koje bismo se prije odlučili, a i ove godine, kao i prošle, dućani nam odluku ne olakšavaju.

Gotovo da nije bilo dizajnerske kolekcije koja za ovu sezonu nije predložila barem nekoliko modela od krzna. Primjerice, modna kuća koja odiše luksuzom, Oscar de la Renta, ostala je vjerna sebi pa predlaže duge kapute od trobojnoga krzna koji su elegantno u struku stegnuti remenom. Gucci je ponovno u kičastom chic izdanju pa smo na pistama gledali u leopard bundice, a Dries Van Noten umjesto klasičnih modela predlaže krznene plašteve.

Dizajnerica Anya Hindmarch ipak se odlučila za nešto klasičniju verziju omiljenih čupavih kaputića. Prugasti sivo-bijeli model idealan je i za elegantna, ali i totalno fashion izdanja, no jedino što kod ovakvih kaputića treba paziti je da ga ne uprljate. Kada bismo dalje nastavili nabrajati kakve još modele možete pronaći u dućanima ili online shopovima s dizajnerskim komadima, ne bismo stali do sutra jer zaista ove sezone izbor je toliki da bi vam se ormar uskoro mogao pretvoriti u čupavo čudovište. Ono što možemo reći je da jedna stvar koja povezuje cijeli ovaj trend jest to da se nose nešto kraće bundice ili predimenzinirani kaputi. Onog između zapravo i nema.

Dobra stvar kod kratkih bundica jest što ih možete pronaći u gotovo svakom dućanu, a nisu preskupe. Izaberite jednu klasičnu i jednu upečatljive boje ili leopard uzorka i tako će svaka vaša zimska kombinacija biti chic. Dok nas zubato sunce još neko vrijeme grije, ogrnite se nešto tanjim modelima s dugačkim dlačicama ispod kojih možete nositi basic T-shirt, a na nogama omiljene štikle i svijet je vaš. Koliko god ove sezone pokušavali izbjeći bundice jer su vam možda dosadile od prošle godine, vjerujemo da nećete uspjeti. A zašto i biste? Ako u ormaru već imate jednu, možete je nositi i ove zime, a nabavite još koju kako biste ih mogle izmjenjivati. Provjerite kako ih nose najpoznatije fashionistice i pronađite svoju inspiraciju i način na koji ćete je nositi.

Posjeti Miss7.24sata.hr