Stoj na glavi: Osim šešira ove sezone moda je priredila nešto veselije

Goran Čižmešija
Neki dan sam bila u gradu na žestokom suncu i pomislila - ma gdje mi je onaj šešir od prošle godine? Slamnati su mi super, u varijanti paname ili s velikim obodom koji pada na sve strane.
Vidi originalni članak

Hit je i kaubojski, koji me odmah baca na more, plažu... gotovo da mogu osjetiti onaj divan miris soli na koži. Vratimo se u realnost - osim šešira ove nam je sezone moda priredila još neka veselja koja stoje na glavi: tu su divno ukrašeni rajfovi s kristalima, perjem, marame koje idu u čvor... Male, kockaste, u jačoj nijansi, bile su mini marame fetiš i rokerima iz pedesetih. Ako ste za stilsku zabavu, predlažem veću maramu, kao lagani šal, svezan u mašnu iznad tjemena (ili čak omotanu oko punđe, repa...). Što se tiče rajfova s ukrasima, možda ste već primijetili one s potpisom Roberta Severa. Kaže mi da su super popularni jer prolaze na niz kombinacija.

“Krune-rajfove lansirali smo kao ukras prije dvije godine, no one su i dalje atraktivan i poželjan modni dodatak. Pristaju uz svaku kombinaciju, od dnevnih jeans varijanti, preko onih za posebne prigode i vjenčanja koje naše klijentice često traže”, priča dizajner te dodaje: “Naši rajfovi su specifični jer se osim revijskih modela rade ‘custom made’ prema željama klijentica. Unutar zadane forme one biraju boju podloge, kristala i metala. Sve su krune ručni rad”. Kraljica po mjeri, pa tko to ne bi poželio.

Želite se osjećati poput prave princeze? Evo prilike. Prelazim na perje koje je ukras svakoga respektabilnoga glazbenog festivala. Cure s rajfovima optočenima perjem izgledaju kao seksi Indijanke. Čak se mogu nositi i po gradu, osobito ako je riječ o nekom ležernijem izlasku. Iako su dobri na raspuštenu, hipijevsku kosu, dobro će ukrasiti i neku punđu, npr., nisku, s razdjeljkom na sredini. Ako ste u nekom vrtu, uberite tratinčice i napravite si krunu od cvijeća. To je tako slatko!

Posjeti Miss7.24sata.hr