Što nose Francuskinje ovog proljeća? Ulična moda s Pariškog tjedna mode otkriva najbolje lookove

Profimedia
Vidi originalni članak
  • Iako bismo rado prošetali ulicama svjetskih modnih prijestolnica, s jednakim zadovoljstvom uživamo u virtualnim šetnjama na koje nas vode fotografi kojima ne promiču fantastični stylinzi
  • U tijeku je Pariški tjedan mode, a što može značiti samo jedno - ovih dana na njegovim ulicama svjedočimo najzanimljivijim modnim igrama 
  • U ovom gradu spektakularno nije samo ono što se može vidjeti na modnim pistama, već i ulična moda izaziva jednako  oduševljenje

Za razliku od ulica naših gradova, onima svjetskih modnih prijestolnica nemamo priliku šetati ni približno onoliko često koliko bismo to voljeli, no s ništa manje zadovoljstva uživamo u virtualnim šetnjama na koje nas vode fotografi kojima ne promiče niti jedan jedini fantastični styling ili detalj.

Tijekom proteklih nekoliko tjedana, dizajneri su diljem New Yorka, Londona i Milana predstavili svoje kolekcije za nadolazeću jesen  koje su i ovoga puta iz prvih redova, kako to redovito biva, pratila najistaknutija imena iz redova modnih urednika, stilista, zvijezda s A-liste i influencera, a ovih dana svoje vizije jesenskih modnih rapsodija predstavljaju najveća dizajnerska imena francuske modne scene, a što može značiti samo jedno - teško da je moguće prisustvovati zanimljivijim modnim igrama od onih koje posljednjih dana gledamo na ulicama Pariza.  

Moda Par sa špice uvjerljivo odnosi titulu najbolje odjevenih ovoga vikenda: Oduševili su nas od glave do pete!

Devet dana Pariškog tjedna mode, više od 70 modnih revija i 38 prezentacija te predstavljanje noviteta od strane najvećih kuća poput Diora, Chanela, Saint Laurenta i Louisa Vuittona nešto je što s velikim užitkom prati svaki zaljubljenik u modu, no kada je Pariz u pitanju, spektakularno nije samo ono što se može vidjeti na modnim pistama, već i street style kombinacije izazivaju jednako  oduševljenje. Prilažemo 11 izvrsnih fotografija kao dokazni materijal!

S visinom platformi se, očito, kao ni s volumenom u kosi ne može pretjerati. Plus, napokon je stiglo vrijeme da prestanemo živjeti u zabludi da su sandale rezervirane isključivo za ljetne mjesece. 

Kombinacija sportskih kratkih hlačica i sjajnih hulahopki za neke je jednako kontoverzna kao i nošenje natikača s vrtoglavo visokom petom u kombinaciji sa soknama. Nekim drugima je to logičan izbor. Mi dajemo dodatne bodove za divne pastelne nijanse.

Da monokromatske kombinacije znaju izgledati vraški dobro, znamo već odavno. Next level? Igranje nekonvencionlnim krojevima kao što je to slučaj u ovom stylingu!

Još uvijek te nismo uvjerili u neodoljivu magiju monokromatskih kombinacija i neobičnih krojeva? Evo još jednog dokaza s drugog kraja spektra!

Ako postoji odjeća koja je u stanju potaknuti lučenje dopamina, onda je ovaj styling školski primjer takve. Pozitiva od glave do pete!

Ne znamo je li dami sa slike kakva školska uniforma bila inspiracija, ali nama se ovaj spoj estetike navijačice s američkog sveučilišta i uniforme u kojoj je košulja s kravatom zagrizla Alisin kolačić i izrasla u haljinu baš jako sviđa. 

Okladili bismo se se da je mermaidcore zaglavio u prošlogodišnjem ljetu, i gadno se zaribali. I dalje živi u srcu Pariza, i izgleda bolje no ikad!

Jeanne Damas hodajuća je personifikacija ultimativnog pariškog chica, a njezini su stylinzi najbolji dokaz da nerijetko najbolje izgledaju oni stylinzi koji ostavljaju dojam kao da smo se oko njih minimalno trudili.

A evo i dokaza koliko ženstvenosti stane u styling u kojemu su jedan od glavnih komada sportske satenske hlačice koje izgledaju kao da smo ih izvukli iz boksačkog ringa.

Za sve one koji vjeruju da su odijela silno dosadna - ovo s uzorkom pereca najbolji je argument da ni sami ne znaju koliko su u krivu.

A za sve one kojima su ludi uzorci poput onoga s perecima ipak malo previše, očito je dovoljno da je odijelo oversized da izgleda i više nego zanimljivo. Evo slike s ne jednim, već dva dokaza u prilog toj tvrdnji!

Moda Prolaznica nam je pokazala kako spojiti naizgled nespojivo: Old money vibes i rokerski komadi super si pašu!

 

Posjeti Miss7.24sata.hr