Stilski zaokret Aleksandre Dojčinović

Željko Lukunić/PIXSELL
Čast otvaranja Perwoll Fashion.hr-a pripala je poznatoj dizajnerici Aleksandri Dojčinović koja je nakon jednosezonske stanke ponovno prikazala kolekciju za svoj brend Lei Lou.
Vidi originalni članak

Prva večer privukla je veliki broj poznatih Hrvatica koje su vjerne obožavateljice Aleksandrinog rada. No, nisu samo veliki interes i kratka stanka stvorili oblak znatiželje iznad piste, nestrpljivost i iščekivanje se nadvilo nad brendom Lei Lou - čekao se stilski zaokret. Je li Aleksandra odlučila svoj rad usmjeriti prema nekim drugim stilskim rješenjima?

Veliki uspjeh i prepoznatljiv stil znaju biti mač s dvije oštrice - nakon određenog vremena dolazi do zasićenja. Lako dizajner zapadne u monotoniju i ponavlja sam sebe. Sigurna karta na koju je Aleksandra počela igrati.

Nova kolekcija za sezonu jesen/zima 2013./2014. je nakon samo par izlaza pokazala da se dizajnerica okrenula drukčijoj silueti te izašla iz svoje sigurnosne zone. S jedne strane tu su voluminozni i kruti komadi koji se vješto poigravaju s gornjim dijelom ženskog tijela. S druge pak strane tu su senzualni uski dijelovi, poput pencil suknji. Dizajnerica je rekla zbogom remenju te je kao glavni ukras predstavila zlatne metalne detalje koji u isto vrijeme unose kreacijama dozu glamura, ali i grubosti.

Aleksandra nije napravila nagli rez. U novoj kolekciji zadržani su volani i lepršavi glamurozni modeli, no oni nisu stavljeni u prvi plan. Na kreacijama satkanih od manjih i razigranijih volana ideja izvrsno funkcionira, dok su pojedini veliki volani trebali ostati u nekim prošlim kolekcijama.

Izvrstan primjer nove i stare Aleksandre vidljiv je u bijelom modelu koji se sastoji od uske bijele nabrane haljine i svojevrsnog voluminoznog plašta - elegantan i vješt prijelaz koji zadovoljava stare, ali i nove obožavatelje brenda Lei Lou.

Naravno, svaki novi početak i zaokret je težak i sa sobom povlači pogreške koje ni Aleksandra nije izbjegla. Poigravanje sa siluetom u obliku komada koji manipuliraju s dimenzijama ženskog tijela nije uspjelo u svakoj kreaciji. To je posebno bilo vidljivo na zadnjem izlazu koji nije bio najjači komad kolekcije. No, unatoč pojedinim greškama, nova kolekcija Aleksandre Dojčinović uspjelo je osvježenje, a smjer u kojem je njen brend krenuo pokazuje da od ove dizajnerice možemo očekivati još mnogo toga.

U galeriji pogledajte detaljno nove kreacije Aleksandre Dojčinović, kao i atmosferu iz backstagea..

Posjeti Miss7.24sata.hr