Stil Francuskinja vs.stil Amerikanki: koje su razlike i što Parižanke savjetuju

Instagram@louloudesaison
Vidi originalni članak
  • Koje su razlike u stilu Francuskinja i Amerikanki objašnjavaju modne influencerice - iz Francuske 
  • Tri dame čije modne Instagrame prate tisuće ljudi ispričalo je što bi one učinile drukčije
  • Kod američkih djevojaka najviše ih zbunjuje nošenje tajica, visokih peta i pretjerano dotjerivanje

Modni stil Francuskinja diže se u nebesa. Opravdano, no možda čak i malo pretjerano, čini se. One kao da ne mogu ništa krivo odjenuti... No bilo kako bilo, Parižanke, a i šire, imaju titulu najbolje odjevenih žena na svijetu i s tog ih trona nitko, izgleda, ne može skinuti. Kako mnoge žene pokušavaju oponašati upravo njihov stil, često ih se pita  o stvarima koje kupuju, nose, vole... pa da se i mi druge možemo poslužiti. 

Ipak, ovaj je put portal Who What Wear odlučio modnim influencericama s francuskom putovnicom postaviti drukčije pitanje, što im se u američkom stilu odijevanja ne sviđa, odnosno što kod Amerikanki ne shvaćaju. Pa, imale su štošta za primijetiti...

Moda 10 savršenih jesenskih outfita koje bez pardona možemo ukrasti od Francuskinja

1. Pretjerivanje kad se treba dotjerati za party

“Koji put me iznenadi taj "više je više" dress code za svečanije prilike. Mislim, blistavi full makeup, savršeno dotjerana frizura, haljina sa šljokicama, vrtoglavo visoke pete. Meni je to šašavo - nimalo nalik onom što bih ja napravila" - Chloé Harrouche.

Savjet: Ako haljina već ima svečane detalje poput kristala ili perja neka cipele budu diskretnije, tako da pravi svečani komad može zablistati. 

Savjet: Ako se želiš urediti kao što bi to učinila Francuskinja, izaberi komade u neutralnoj boji i jedinstvena kroja. Umjesto haljine posute kristalima, možda crne hlače samo s resicama od kristala. 

“Iz svojih dana u New Yorku sjećam se djevojaka koje bi za večernji izlazak nosile superkratke minice, i vrlo pripijene, uz štikle na platfornu. Bilo je to malo 'over the top' po mojem.” - Géraldine Boublil.

Savjet: Čak će i najjednostavnija crna haljina izgledati vrlo zanimljivi ako je nosimo sa statement cipelama. 

Savjet: Spoji suknju koja je doista posebna s nekim neočekivanim poput kaubojki i uskih sunčanih naočala. 

Savjet: Umjesto mini haljine i platformi probaj baršunasto odijelo i štikle. 

Moda Mokasine su popularnije nego ikad! 8 chic načina kako ih nositi krademo od Francuskinja

 2. Tajice

"Definitivno bih rekla tajice. U L.A.-ju sve žene izgledaju kao da su se upravo uputile na vježbanje" - Anne Laure Mais Moreau.

Savjet: leopard tajice spoji s dobrim topom, možda i u nekoj žarkoj boji i urbanim čizmama i dobit ćeš top styling s kojim nitko neće misliti da je slučajan izbor.

Savjet: karirane hlače spoji s drugim kariranim komadom poput karirane torbice većeg uzorka da unaprijediš look koji će biti tako moderniji. 

Savjet: Preppy karirane hlače nosi s t-shirtom s printom na prednjici-

Beauty 13 parfema koje obožavaju Parižanke: lagani i cool, a opet luksuzni i zavodljivi

3. Super visoke potpetice 

“Ono što često viđam na američkim djevojkama su visoke potpetice! One nose visoke pete svaki dan, svugdje dok mi u Francuskoj nosimo tenisice, čak i u uredu" - Kenza Sadoun-el Glaoui.

Savjet: klasične, bezvremene komade osvježi noseći ih s tenisicama.

Savjet: Čak će i obične hlače poput trenirke biti uzbudljivije s neočekivanim dodacima poput tenisica u boji i neobične jakne.

Savjet: Umjesto da posegneš za svojim provjerenim štiklama kad juriš u u ured, sklizni u ugobne tenisice.  

Posjeti Miss7.24sata.hr