Split ugostio poznate hrvatske dizajnere

Ivo Čagalj/PIXSELL
Dioklecijanovi podrumi ugostili su u subotu 04.travnja poznata hrvatska imena s modne scene. Teo P. za MAK, Morana Krklec, Damir Begović i Domagoj Štimac, Ana Kujundžić, eNVy room, Fjaba, Martina Felja, Igor Galaš, Arileo, Hippy Garden, Ivica Skoko, Nives Lutz i Ivan Ledenko predstavili su svoje radove u neobičnom ambijentu.
Vidi originalni članak

Čast otvaranje Monture pripala je modnoj kući MAK koja je predstavila kolekcije s potpisom poznatog kreatora Tea Perića. Elegancija, ženstvenost, ali i djevojačka razigranost karakteristike su kolekcije koja se sastoji od komada koji se međusobno mogu kombinirati na razne načine.

Mlada dizajnerica Morana Krklec splitskoj publici je predstavila svoju kolekciju za jesen/zimu 2013./2014. koja je prvotno prikazana na Perwoll Fashion.hr-u. Morana je prikazala zanimljive avangardne komade, a šlag na kraju je bio styling u kojem su cipele bile pun pogodak. Unatoč avangardnom pristupu, dizajnerica je ponudila dozu ženstvenosti i elegancije.

Ana Kujundžić u svojim se kolekcijama poigravala s materijalima nudeći upečatljive komade bogate detaljima. Igra materijalima njena je glavna karakteristika. Dizajnerica je prikazala i nove kreacije koje se pomalo odmiču od njenog dosadašnjeg rada. Pravo osvježenje!

Martina Felja ponudila je raznoliku kolekciju u kojoj dominira upečatljiv i razigran print. Lepršavi materijali, duge suknje i haljine, igra s kožom i perjem sigurno se svidjela ženama koje vole eleganciju, ali isto tako vole istaknuti i svoje adute.

Igor Galaš pozornost publike je privukao izuzetno zanimljivim prvom modelom – dugo pletivo s prepoznatljivom Galaševom kukuljicom. Tamniji smeđi tonovi osvježeni su upadljivim narančastim komadima s razigranim printom.

I ove godine je na pisti Monture gostovao eNVy room predstavljajući presjek svoje nedavno prikazane kolekcije za jesen/zimu 2013./2014. Nježna, ženstvena, elegantna i razigrana, eNVy room žena obožava čipku, zvjezdice i izreze koji uvijek decentno, a ipak zavodljivo ističu ženske atribute.

Fjaba je predstavila crno-bijelu kolekciju u kojoj se drže svoje prepoznatljive razigranosti koja je vidljiva u detaljima, kako na kreacijama tako i kod modnih dodataka. Ovaj put njihove kreacije su dobile i dodatnu dozu djevojačke razigranosti.

Mladi dizajneri Damir Begović i Domagoj Štimac svoju modnu Afriku su nakon Schwarzkopf Cro a Portera prikazali splitskoj publici. Njihova mladenačka energija i kreativnost su zarazni, a ljubav prema stvaraju vidljiva je u svakom komadu.

Splitski brend Arileo na pisti je pokazao svoju jubilarnu kolekciju koja je u Zagrebu oduševila kako ljubitelje njihovog rada tako i modnu kritiku. Izrazito ženstvena i elegantna kolekcija nudi zanimljive detalje zbog kojih komadi pričaju svoje zasebne priče koje zajedno čine jednu od najboljih kolekcija ovog brenda.

Najlošiju kolekciju predstavio je brend Lutz Nives. Negdje između želje za elegancijom i seksipilom, dizajnerica se izgubila. Predstavljeni komadi su mlaki i neupečatljivi. Haljine su unatoč svojoj jednostavnosti nenosive u predstavljenoj verziji. No, modni atelje Lutz Nives predstavio je odlične hlače.

Ledenko je uvijek dobrodošao na modnoj pisti u Splitu. Njegove upečatljive, šarene i bogato ukrašene cipele, tiha su patnja ljubiteljica vrtoglavo visokih štikli.

Svoju kolekciju za proljeće/ljeto 2013. predstavio je i brend Hippy Garden u kojoj dominiraju smeđi tonovi, kombiniranje krutih i lepršavih materijala te duboki izrezi.

Ovogodišnju Monturu zatvorio je Ivica Skoko koji je nadopunio svoju kolekciju za jesen/zimu 2013./2014. s par novih modela dugih večernjih haljina. Šljokice, čipka i izazovni izrezi i ovaj put se protežu kolekcijom.

Za Monturu 2013. tražila se ulaznice više, što pokazuje da interes za modom ne prevladava samo u središnjici.

U galeriji detaljnije pogledajte kreacije koje su prikazane na modnoj pisti u Dioklecijanovim podrumima...

Posjeti Miss7.24sata.hr