Slojevitost je ključna za odijevanje u prijelaznom razdoblju, a na ovaj način je posebno elegantna

Instagram @oliviatps Foto: Instagram @oliviatps
Vidi originalni članak
  • Jedna od ključnih riječi koja se, tijekom listopada, spominje u modnom svijetu, zasigurno je - slojevitost 
  • Odijevanje u slojevima u ovom je razdoblju posebno važno jer se nije samo jednom dogodilo da smo ujutro odjenuli debeli džemper jer je - hladno, a popodne se u istom preznojavali jer su temperature naglo porasle 
  • Osim što nas slojevitost spašava kod čudnih promjena temperatura, ona može biti itekako stylish. Posebno na način koji smo 'pokupili' iz old money estetike 
  • Pročitaj također: Toteme prugasti džemper i dalje je jedan od najpoželjnijih. Pronašli smo povoljnije high street verzije

Svi smo se nebrojeno puta našli u situaciji kada smo, u jesensko ujutro, spremajući se za odlazak na posao, fakultet ili bilo gdje drugdje, odjenuli neki debeli komad odjeće poput džempera i zbog toga, nakon nekoliko sati, dobrano požalili. Naravno, požalili smo jer nas je na to natjeralo hladno i maglovito jutro koje se kasnije pretvorilo u ekstra sunčano podne kao stvoreno za kratke rukave. Da bismo izbjegli takve trenutke, u odijevanju je ključna - slojevitost koja nam dozvoljava da sa sebe skinemo one komade koji su nam višak, a pritom ostanemo u jednako dobrom i 'pristojnom' outfitu za svakodnevne obaveze. 

Slojevitost možemo prakticirati na mnoštvo načina, a jedan koji se nama posebno sviđa i izgleda baš luksuzno je onaj u kojemu nosimo džemper, vesticu ili pak običnu majicu dugih rukava, prebačenu preko ramena na način da rukavi padaju s prednje strane. 

Tako prebačen džemper možemo nositi preko obične, oversized košulje i tada je njegova funkcija da nam prvenstveno grije leđa jer neke modele ipak ne možemo odjenuti preko voluminozne košulje. Za još bolji efekt, rukavi džempera se, s prednje strane, mogu zavezati u zanimljivi čvor. 

Ako pak znamo da će vrijeme, nakon hladnog jutra, vrlo brzo postati sunčano i jako toplo, ispod džempera ili veste možemo odjenuti majicu kratkih rukava pa ga, u tijeku dana, samo prebaciti preko nje. Džemper prebačen preko majice kratkih rukava možemo nositi i u kombinaciji s trapericama, ali i s nešto ozbiljnijim hlačama na crtu. Sve ovisi o prilici u kojoj se nalazimo. 

Džemper ili običnu majicu dugih rukava preko ramena možemo prebaciti čak i kada uz majicu ili košulju već nosimo kaput, baloner ili neku drugu vrstu jakne. Tada je funkcija ovog komada uglavnom dekorativna jer ga prebacujemo preko dovoljno toplog komada. No, nema ništa loše niti u tome. 

Posjeti Miss7.24sata.hr