Šešir - savršen jesenski modni dodatak

Rex
Život je kao novi šešir. Ne znaš odgovara li ti ako ga samo isprobavaš pred svojim ogledalom, rekla je legendarna glumica Shirley MacLaine, a ako stavite šešir dan će vam biti poseban, tvrdi dizajnerica šešira Margo Nickel, čiji se modeli nose već više od 30 godina. Bilo da imate lošu frizuru ili casual look u klasičnim trapericama i jednostavnoj majici želite začiniti pravim modnim dodatkom, šešir je uvijek dobar izbor.
Vidi originalni članak

Okruglom licu najbolje stoje šeširi koji nisu preširokog oboda, te malo viši. Pa tako primjerice isprobajte klasične fedore, a izbjegavajte velike šešire.

Uglato lice treba malo „omekšati“ pa nosite elegantne, zakrivljenih silueta u stilu dvadeseteih. Ovalnom licu stoje baš svi modeli, a onom srcolikog oblika trebaju šeširi koji će vizualno suziti čelo, pa neka im obod bude srednje širok. Emporio Armani i A Detacher predlažu predimenzionirane šešire nalik na cilindre, a Cushnie et Ochs i Lanvin inspirirani su kaubojima. Nešto drugačiji dizajn prikazala je u svojoj kolekciji modna kuća Tibi. Njihovi šeširi izgledaju poput amiških.

Ženski šeširi kakvi su se nosili dvadesetih godina mogu se pronaći u novim kolekcijama Dsquared2 i Badgley Mischka, a fedore kod ljubitelja klasike Ralpha Laurena i Saint Laurenta. Modele koji nikada ne izlaze iz mode, osim kod ove dvije modne kuće, pronaći ćete i kod Christiana Sirana, Donne Karan i Public Schoola, no Donna Karan predlaže i ekstravagantne šešire ukrašene perjem. Niti high street brendovi poput Manga, Zare i H&M-a ne zaostaju, zato ih isprobavajte bez straha, ali ne samo ispred svog ogledala.

Više slika pogledaj u galeriji...

Posjeti Miss7.24sata.hr