Sako i haljina su it kombinacija za nadolazeće razdoblje: evo malo inspiracije

Instagram @selkolas Foto: Instagram @selkolas
Vidi originalni članak
  • S prelaskom ljeta u jesen, sako postaje jedan od naših omiljenih odjevnih komada
  • Najčešće ga nosimo uz hlače na crtu ili traperice, ali on zapravo odlično izgleda i u kombinaciji s raznim modelima haljina 
  • Ako smo te sada malo zaintrigirali, nastavi čitati jer ti donosimo super inspiraciju za outfite koji kombiniraju sako i haljinu 
  • Pročitaj također: Ovaj Bershka blejzer kombinacija je prsluka i sakoa: nosit ćemo ga u svim prilikama

Čim temperature malo padnu, sako postaje neizostavan komad svake garderobe. Obožavamo ga nositi u kombinaciji s trapericama i tenisicama za svakodnevne, opuštene prilike, ali i s hlačama na crtu i raznim bluzama za odlazak na posao i neke, malo ozbiljnije, događaje. No, rijetko kada se sjetimo da bismo sako, zapravo, mogli iskombinirati i s raznim modelima haljina i tako dobiti tip-top outfit koji možemo nositi od jutra do mraka i pritom biti idealno odjeveni za sve što nam dan nosi. Ako se slažeš s nama i misliš kako bi ova dva komada mogla malo češće kombinirati, nastavi čitati jer ti donosimo malo inspiracije. 

Duga strukirana haljina i sako 

Duga, strukirana haljina lijepo će naglasiti liniju tijela dok će sako cijeloj silueti dati posebnu dimenziju. Ako želiš još više naglasiti struk, odaberi strukirani sako, a ako želiš opuštenu, svakodnevnu kombinaciju, oversized sako je odličan odabir. Cijeli ovaj outfit najbolje će izgledati u kombinaciji s ravnom obućom poput balerinki, loaferica pa čak i tenisica. 

Mini haljina i sako 

Mini haljina posebno dobro izgleda u kombinaciji s oversized sakoom koji je gotovo iste dužine ili čak mrvicu duži od nje. Kada je riječ o haljini, možeš odabrati onu potpuno pripijenu uz tijelo ili pak nešto širi model. Također, sada su jako popularne i haljine u negliže stilu pa slobodno budi odvažna i eksperimentiraj. 

Lanena haljina i sako 

S dolaskom nešto hladnijih dana, svoju omiljenu lanenu haljinu ne moraš pospremiti u ormar već preko nje jednostavno prebaci sako. Sako može biti i u oversized, ali i strukiranoj verziji, jednako će dobro izgledati. A s obzirom na to da vrijeme uskoro baš i neće biti pogodno za natikače i sandale koje smo navikli nositi uz lanene komade, savjetujemo ti da se odlučiš za balerinke. Baš romantična kombinacija!

Midi lepršava haljina i sako 

Sako, posebno onaj nešto duži, jako se lijepo slaže i s midi haljinama koje se šire u donjem dijelu. Ovisno o vrsti haljine, ovo može biti street style kombinacija, ali i kombinacija za neke svečane događaje koju možeš upotpuniti balerinkama ili salonkama. 

Posjeti Miss7.24sata.hr