S piste na ulicu: Kako izgleda minimalizam s efektnim pomakom?

Guliver/Shutterstock
Elegantne teksture, krojevi, volumen, decentne nijanse...basic stil dobio je novo ruho, a itekako trpi i detalje od nakita do remena
Vidi originalni članak

Kad poželite pauzirati od spajanja nespojivih komada, raznih uzoraka i šarenih stilskih izričaja, tu je postminimalizam. Pročišćena elegancija, ženstvenost samo takva. To ne znači da morate izbaciti sve modne dodatke, dapače, zadržite ih, ali ih koristite pametno.

Bottega Veneta

Uklopite u styling nenametljivo, a opet da izgleda kao da ta kombinacija ne bi bila dobra baš bez tog detalja. U ovoj stilskoj priči sve izgleda vrlo luksuzno i to ćete postići vrlo lako. Teksture, teksture i samo teksture. Poput ove plisirane haljine Jil Sander, modne kuće inače poznate po minimalizmu s pomakom. Nije to plisirani komad kakav smo nosili prošle sezone, više zgusnuta, sitna plisirana tekstura koja je dovoljno upečatljiva da može ponijeti cijelu kombinaciju.

Jil Sander

Veliki remen također su se vratili pa ih iskoristite, a nemojte odustati ni od “statement” nakita, samo neka bude prozračan, pomalo “nevidljiv” u tonalitetu. Od Bottege Venete i J. W. Andersona, preko Stelle McCartney, do Hermèsa, inspirirajte se njihovim kolekcijama, a iskoristite i komade koji se ističu pomaknutim krojevima, voluminoznošću. I Mangova nova kolekcija u ovom je basic, minimalističkom duhu.  

Stella McCartney

 

Posjeti Miss7.24sata.hr