Romantične haljine pastelnih boja pravi su hit

Davor Puklavec/ Pixsell
Posljednja večer Cro a Portera predstavila je jedne od boljih kolekcija ove sezone, a svim gledateljima izmamila osmijeh i ispunila ih pozitivnim  energijom. Vladari su bez premca bili Teo Perić i Juraj Zigman – divan početak i kraj ovosezonskog CAPa.
Vidi originalni članak

  Teo P. za MAK

Nakon prošlosezonske kolekcije, za koju su mnogi komentirali kako je jedna od najboljih u Teovoj karijeri, dizajner je imao uistinu težak zadatak. No, prihvatio je kreativni izazov i maestralno ga odradio. Kolekcija, koja je otvorila posljednju večer,  ubraja se u jedne od najboljih, najkonkretnijih i najskladnijih koju smo imali prilike gledati tijekom proteklih dana na CAPa. 

Kolekcijom dominiraju razne nijanse plave boje upotpunjene sivom i puderastim nijansama smeđe. Teško se odlučiti koji komadi su najbolji jer je Teo predstavio jednake izvrsne elegantne i profinjene haljine, široke hlače i sakoe te kombinezone. Njegova žena je prije svega ženstvena s decentnom dozom zavodljivosti koja pokazuje tek malen dio golih leđa i povremeno dekolte. Ona je prije svega sigurna u sebe i u svoj modni izričaj koji ostavlja bez daha. Dizajner povremeno u kreacije ubacuje pokoji uzorak, poput velikih točkica i cvijeća, a njegova plava haljina na cvjetove pravo je ekspresionističko djelo.

Teova skladna modna priča mnogima treba biti uzor. Dizajner je pomno posložio izlaze, misleći pri tome na svaki komad i njegov udio u kolekciji. Na taj način je s takvom lakoćom uveo gledatelje u svoju priču, nudeći svakim izlazom elegantni prijelaz i novi nastavak. Kolekcija kojoj ćemo se dugo diviti!

LukA

Kad se Luka Grubišić pojavio na modnoj sceni predstavljao je osvježenje svojim puf suknjama od tila i T-shirt majicama. Kako sezone prolaze, Luka je njima ostao vjeran, kreirajući još veće i blještavije suknje s još većim mašnama. Tu i tamo dizajner predstavi pokoji drugi komad, no na koncu se vrati svom zaštitnom znaku. A to već postaje naporno.

Nova kolekcija Luke Grubišića išla je također u tom smjeru. Bogata jarkim bojama, poput limun žute, boje ciklame, tirkizne i pink, kolekcija je ponudila tek na mahove povezanu modnu priču u kojoj je svega bilo previše. Revija je otvorena s novim komadima pročišćenih linija, poput retro žute haljine i kombinezona, koji se ujedno ubrajaju u najbolje kreacije kolekcije. Na njima je vidljivo da Luka može publici ponuditi puno više od puf suknji.

Dizajner je koristio brojne nepotrebne detalje, koji su u većini slučajeva narušile estetiku, poput perja, šiljaka i resa, a „sjajne“ haljine i suknje definitivni su višak. Nadamo se da će se Luka, koji uistinu izvrsno šiva i barata konstrukcijom, zatvoriti jednu modnu priču i opet nas iznenaditi jednom novom i zrelijom.

Linea Exclusive

Brend poznat po svojim večernjih haljinama, predstavio je kolekciju koja je otvorena uskim i kratkim haljinama iscrtanim geometrijskim linijama i oblicima te dugim haljinama visokog izreza.

Bazna boja prvih kreacija je boja kože koja je osvježena plavom, zelenom i narančastom bojom. Uske haljine iscrtane linijama na mahove djeluju poput druge kože, a dijelovi s prozirnim materijalima dodatno naglašavaju taj dojam.

Među najbolje komade kolekcije ubrajaju se haljine u duhu 20-tih sa spuštenim strukom i narančasta duga haljina, koju je nosila Kristina Šalinović.

Hippy Garden

Đurđica Vorkapić za proljeće/ljeto predstavila je bijelu boju osvježenu smeđom i tirkiznom. Kolekcijom prevladavaju kombinezoni, duge haljine i muška odijela. I Hippy Garden odlučio se za geometrijske linije koje čine većinu ukrasa seksipilne kolekcija koja naglasak stavlja na ženski dekolte.

Mada se bijela boja smatra bojom nevinošću, Đurđica je pokazala da ona može biti itekako zavodljiva. Bijeli kombinezoni s nogavicama širokog oboda najbolji su komadi ženskog dijela, dok sakoi muškog dijela kolekcije.

Juraj Zigman

Za kraj posljednje večeri ostavljen je showman hrvatske mode, Juraj Zigman. Prije same revije postavljena su dva topa koja su najavila da dizajner i ovaj put predstavlja pravi show. No, prikladno zaokretu u estetici, Juraj je dozirao i količinu showa, ne dopuštajući da išta odmakne pozornost s njegovih kreacija.

Promijeniti smjer i predstaviti nešto novo i svježe zna biti itekako riskantna odluka. Mogu se dogoditi samo dvije stvari – dizajner će oduševiti sve prisutne ili podbaciti. Ove sezone Juraj Zigman je po tom pitanju bio definitivni pobjednik.

Reviju je otvorio kratkim i dugim hlačama, izvrsnim kaputima i jaknama s trokutastim ukrasima, a nastavio s romantičnim haljinama pastelnih boja s daškom jarkih nijansi. Kreacije su nadopunjene izvrsnim nakitom sve popularnijeg brenda Micica, poznatog po svojim baroknim broševima i ogrlicama.

Zigmanova romantika i dalje je seksipilna, a njegova sanjarka sve je samo ne naivna žena. Dizajner svojim kreacijama pristupa opušteno zbog čega njegova kreativnost, za razliku od nekih njegovih kolega, ne djeluje nametljivo i grčevito. Upravo zbog toga detalji, poput perja, nisu suvišni, nego izvrsno nadopunjuju njegovu priču.

Za kraj revije Zigman je pripremio show u obliku zlatnih konfeta ispaljenih iz topa. Pozitivna energija ispunila je gledatelje i predstavila divan završetak ovosezonskog Cro a Portera.

U galeriji detaljnije pogledajte kreacije hrvatskih dizajnera...

Posjeti Miss7.24sata.hr