Prva večer u znaku poslovne elegancije

Goran Jakuš/Pixsell
Prva večer ovosezonskog Dreft Fashion Week Zagreba održana je u srijedu 07.svibnja u Hypo centru, a može se reći da je početak bio u znaku moderne poslovne elegancije.
Vidi originalni članak

Čast otvaranja pripala je dizajnerici Staši Čimbur koja je predstavila kolekciju šešira i torbi. Vodeća okosnica kolekcije je poigravanje s različitim materijalima koji nisu nužno tipični odabir za šešire.

No, Saši manipulacija neobičnim i neočekivanim materijalima odlično ide tako da je promatranje revije bilo pravo uživanje.

Kolekcija je dobila dozu razigranosti kroz igru uzorcima, a dominiraju točkice i prugice. Pozornost su plijenile i upečatljive torbe koje su se odlično uklopile uz pojedine modele šešira.

Fabryan, London

Strani gost iz Londona držao se poslovne klasike koje je kod pojedinih kolekcija dobila dozu seksipila kroz izreze i proreze. Dizajnerica se poigrava s različitim materijalima i dužinama, a kombinira i ženstveno i opako u jedno.

Dominira crno-bijeli kolorit koje je na mahove osvježen jarko crvenom bojom. Pažnja promatrača usmjerena je na gornji dio tijela, a to dizajnerica postiže izrezima i naglašenom i visokom kragnom. 

Vodeći detalj je peplum koji se proteže kroz cijelu kolekciju. Londonski gost prikazao je korektnu kolekciju koja sudeći po reakcijama publike neće ostaviti značajniji dojam.

Ivančica Hrustić

Smirenog i pomalo ziheraškog kolorita držala se i hrvatska dizajnerica Ivančica Hrustić u čijoj kolekciji dominiraju siva i crna boja. 

Okosnicu kolekcije čine jednostavnei multifunkcionalne crne haljine koje je dizajnerica ukrasila drapiranim detaljima koji su primjetni tek prilikom dužeg promatranja.

Može se reći da su upravo crni dijelovi jače karike kolekcije jer su one sive kreacije pokazale konstrukcijske pogreške i više istaknule pogrešan odabir manekenki. Pohvala ide torbama koje su privukle pažnju publike.

Natalija Smogor

Čini se kao da je sivo-crni kolorit bio zadana tema prve večeri jer se i dizajnerica Natalija Smogor toga držala. I ona je predstavila modernu poslovnu ženu koja je u njenom izričaju sklonija "avangardi". Njen poslovni look nije nametljiv, no ipak nije klasika na koju smo navikli.

Dizajnerica se u novoj kolekciji poigrava s različitim materijalima, onim klasičnim i ženstvenijim s onim grubljim.

No, ta kombinacija odlično funkcionira. Natalija je koristila i til, no više kao detalj koji proviruje i koji se nazire te je na taj način unijela dozu razigranosti u kolekciju.

Nepretenciozna kolekcija prije svega je nosiva i funkcionira u svakom pogledu izvan modne piste. No, ta nepretencioznost nipošto nije negativna. Dapače, ona je veliki plus jer dopušta da svaki pojedini komad govori sam za sebe bez nepotrebne pompe.

Ivana Popović

Nova kolekcija dizajnerica Ivane Popović naziva se Organica, a izrađena je od svile i pamuke. Inspiraciju je dizajnerica našla u rastu biljaka, što nismo samo vidjeli kroz motive na pojedinim kreacijama nego i kroz prezentaciju kolekcije.

Glazba nas je odvela u sneni, romantični i nevini svijet u kojem vlada prirodni sklad i opuštenost. Modeli su glumili veliki ujedinjeni cvijet koji je postepeno gubio svoje "modne"latice te korak po korak, izlaz po izlaz, otkrivao vrijedan i rijetki cvijet.

U sklopu kolekcije Borovo je predstavio Borominu, novi model cipela koji će se uskoronaći na našem tržištu. Bijele modele dizajnerica je ručno oslikala te će se oni moći naći u četiri ekskluzivna Startas dućana.

Larie by Marina Lacković

Novo ime na modnoj pisti Dreft Fashion Week Zagreba je Marina Lacković koja se publici predstavila sa ženstvenom i pomalo mističnom kolekcijom.  U duhu baroka Marina je predstavila glamurozne, razigrane, ali i zavodljive komade u crnoj, bijeloj, zlatnoj i tamno ljubičastoj boji.

S jedne strane mogli smo vidjeli trendi komade kao što su pencil suknja i crop top, odijela, ali i večernje haljine koje pozornost plijene svojom igrom s prozirnim materijalima. Til unosi dozu razigranosti.

Korektna i vizualno lijepa kolekcija oduševila je veliki dio ženske publike.  A to ni ne čudi jer je dizajnerica u svojoj prvoj kolekciji n DFWZ-u igrala na sigurno prezentirajući upravo one komade koje obožava većina žena.

Maison Marquise for Trendcy, Budapest

Poslovnoj eleganciji se okrenuo i strani gost iz Budimpešte. U predstavljenoj kolekciji dominiraju strogi komadi idealni za modernu poslovnu ženu.

Strogoća je razbijena jarkim bojama i upečatljivim uzorcima. Prevladava jarka plava i žuta, a ta kombinacija boja odlično funkcionira na predstavljenim komadima.

U najbolje predstavljene komade ubrajaju se kaputi koji su na prvu djeluju klasični i strogi, no podstava razbija tu strogoću i zadovoljava i one otkačenije poslovne žene.

The Wandering Collective, Barcelona

Prvu večer DFWZ-a zatvorili su gosti iz Španjolske koji su također predstavili klasiku, no s artističkom notom.

Ta crta se mogla uočiti kroz uzorke na pojedinim kreacijama. Vodeći detalj su volani, a razigranost su dizajneri pokazali kroz kombinaciju boja. Za pomalo dramatičan dojam zaslužan je styling kao i odabrana glazba.

Tko je sve sjedio u prvom redu, pročitajte ovdje.

U galeriji detaljnije pogledajte kolekcije prikazane na prvoj večeri Dreft Fashion Week Zagreba...

Posjeti Miss7.24sata.hr