Predstavljamo naše fotografe: Petar Glebov

Davor Puklavec/ Pixsell
Fotograf Petar Glebov se serijalu članaka „Moj ormar“ priključio početkom ove godine, a do sad su ispred njegovog objektiva stalo osam trendi djevojaka i cura.
Vidi originalni članak

„Fotografijom se bavim od djetinjstva, a ljubav prema fotografiji sam naslijedio od oca. Od 2004. godine živim od novinske fotografije“, objasnio je Petar.

Novinskoj fotografiji se posvetio nakon što je napustio studij matematike, a do sad je surađivao s mnogim izdavačima i agencijama kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu. U fotoagenciji Pixsell radi od 2009. godine.

„Podjednako uživam u svim vidovima fotografije. Novinska fotografija, kojom se bavim, je vrlo raznolika i upravo to daje posebnu dinamičnost i čar mom poslu“, naglasio je Petar.

Svaki radni dan je dinamičan, pa tako Petra u samo par sati zna snimati poznate političare, hrvatske zvijezde, ali i, primjerice, prirodne pojave, poput poplava. Osim fotografije, Petru je velika strast jedrenje, a upravo fotografiranje jedrenja ubraja se među najdraže Petrove aktivnosti.

„Dosad sam sudjelovao na nekoliko skupnih izložbi novinske fotografije i jednoj izložbi crno-bijele fotografije rađene tradicionalnim kemijskim procesom. Posebno sam ponosan što sam sudjelovao u humanitarnoj akciji kojom su fotoreporteri skupljali novac za liječenje jedne naše kolegice novinarke“, istaknuo je Petar.

Tijekom osam snimanja za „Moj ormar“ Petar je fotografirao na Zrinjevcu, Cvjetnom trgu, ali i u Gradskoj kavani i klubu Močvara. Za njega su pozirale modne blogerice, poput Isabelle Rakonić i Tine Bačić, a među najdraža snimanja ubraja „Moj ormar“ s produkt dizajnericom Vlatkom Blakšić. Svojim fotoaparatom zabilježio je odjevne kombinacije poznate voditeljice Mirjane Hrge.

„Snimanja za „Moj ormar“ uvijek su iznova poseban doživljaj. Djevojke koje sam snimao, osim što su lijepe i imaju snažnu osobnost, izvrsno su pozirale. Takva snimanja su uvijek pravi užitak!“, naglasio je Petar.

Portal Budi.IN vam od četvrtka, 22. studenog u Centru Cvjetni priprema pravu modnu poslasticu – izložbu fotografija "Moj ormar" gdje imate priliku vidjeti odabrane fotografije ovog uspješnog serijala.

U galeriji detaljnije pogledajte selekciju fotografija iz članaka "Moj ormar"...

Posjeti Miss7.24sata.hr