Pravilo koje zlata vrijedi: Prilagodite hlače duljini i obliku nogu

Goran Čižmešija
Stanite ponovno pred ogledalo i dobro se pogledajte. Na prvi pogled noge mogu biti skladne, ali i kraće ili dulje u odnosu na torzo. Također, mogu biti punije, tanje, s jačim listovima... Na što treba posebno paziti prilikom odabira hlača?
Vidi originalni članak

Ako imate duge noge, nosite modele ravnih nogavica koji ne smiju biti previše kratki. Pristajat će vam i onaj s manžetama. Ako nosite sportske hlače, one mogu biti stegnute na dnu. Pristajat će vam i široki remen koji će vizualno “prepoloviti” gornji i donji dio tijela. Žene s kraćim nogama trebaju nositi ravne modele ili one s visokim strukom. Ako imate duge ali punije noge, vjerojatno ste i jako visoki, a po obliku nogu pristaju vam hlače koje se šire u blagi trapez. Ovaj model možete nositi i u klasičnoj i u sportskoj varijanti. Isto tako povedite računa o obući. Sandale i cipele otvorenih prstiju učinit ćeda izgledate vitkije, a noge će učiniti tanjima. Pripazite na potpeticuona ne smije biti uža od tri centimetra.

Koje je modno pravilo za žene koje su niže a punije? Za početak, pobrinite se da gornji dio odjeće ne bude duži od bedara. To će vas optički učiniti nižima, i još punijima. Nemojte nositi široke hlače ravnih nogavica. Ukoliko ih ipak odaberete, odlučite se za tamnije boje. Izbjegavajte horizontalne pruge.

Što savjetujemo ženama čije su noge tanke? Izbjegavajte krupne uzorke. Radije se odlučite za sitniji print, a možete nositi i svjetlije boje. Tričetvrt hlače stoje vam odlično, ali pazite da nebudu duže od sredine lista. Ako volite usko, tajice su dobar izbor. Pripazite i na potpetice. Visoke pete – da, ali pretanka potpetica nikako! 

Posjeti Miss7.24sata.hr