Pozor! Kultni tartan ruši predrasude da je dosadan

Goran Čižmešija
Klasičnom crvenom tartan uzorku ove sezone pridružuje se škotski uzorak u neobičnim varijantama
Vidi originalni članak

Iako ga svi uzimamo zdravo za gotovo, kad govorimo o omiljenim materijalima, uz to je i više gost na ulici nego što se udomaćio među trendsetericama, dizajneri od tartana nikad neće odustati. Ove su jeseni/zime pokazali i zašto. Konačno su ga toliko ušminkali da mu zaista ne možemo reći “ne”, osobito u ovo prosinačko vrijeme.

Crveni, originalni škotski uzorak i dalje je tu, samo nekako entuzijastičniji. Ne morate ga, naravno, nositi od glave do pete poput trendseterice na fotografiji ispod. Ograničite se na jedan komad kojim ćete u trenu podignuti cijelu kombinaciju. Dokaz je i ova street stylerica na fotografiji lijevo. Zeleno-plavi tartan uz crne modne dodatke i jarki ruž na usnama i spremne ste posao, ali i partyje i domjenke kojih će prosinac biti pun.

Modna kuća Balenciaga preferira ga u sivim tonovima, što je sjajno jer ga možete upariti s komplementarnim bojama poput plave, zagasite crvene ili čak ljubičaste. Možda najveći odmak od svih dizajnera napravila je Barbara Bui i itekako dokazala da u tartanu možete i u večernji izlazak. Mi smo na Outnetu pronašli predivnu tartan suknju u ljubičastim i plavim tonovima s kojom možete biti i romantičarka i buntovnica. Dajte mu šansu!

Posjeti Miss7.24sata.hr