Peplum je i dalje IN

Gulliver Image/Getty Images
Paris Fashion Week je u četvrtak 26. rujna predstavio kolekciju za proljeće/ljeto 2014. godine modne kuće Balmain. Olivier Rousteing je u svojoj viziji predstavio elegantne kreacije kojima su dominirali pastelne boje, traper i peplumi koji se više ne nalaze na struku, nego se spuštaju na rubove suknji i haljina.
Vidi originalni članak

Sa sigurnošću možemo reći kako na ovoj reviji nije bilo ni jednog dominantnog komada, s obzirom da su jednako zastupljene sve boje, ali i materijali. Elegantni oversized kaput u crno-bijelom pepita uzorku stegnut je u struku i kombiniran uz usku kožnu suknju s volanima na rubovima te je bio jedan od najzapaženijih komada kolekcije. Minimalistički pristup uz zanimljive detalje odlično funkcionira i garantira nosivost.

Već idući model koji je prošetao pistom pokazao je suštu suprotnost u kombinaciji od trapera. Majica lađa izreza koji otkriva ramena i dekolte usklađena je uz hlače širokog kroja. Neizostavan detalj koji se proteže kroz čitavu kolekciju jest zlatna boja. Zlatne karike izvezene na majicama i suknjama, upadljive kopče na remenima, zlatne kapice na čizmama i cipelama i, naravno, neizostavni zlatni statement nakit nadopunjavali su svaki styling.

Također, u kolekciji nalazimo i pastelne boje u puderasto rozoj i nebesko plavoj boji. Modeli uskih košulja i bluza prozirnih materijala kombinirani su uz suknje visokog struka s peplumom koji se iduće sezone preselio na rubove haljina i suknji. Ponovno nailazimo na kockaste motive, ali u nježnijim varijantama i velike količine zlatnog nakita. Možemo reći kako je Olivier Rousteing za proljeće/ljeto 2014. odlučio ne postavljati nove trendove, već pomiješati do sada najpopularnije i igrati na sigurno.

U galeriji detaljnije pogledajte fotografije...

Posjeti Miss7.24sata.hr