Otkrivamo 3 modna (mikro) trenda od kojih ove godine ne možeš pobjeći

Instagram @lookwis
Vidi originalni članak
  • Mikrotrend dolazi najčešće kao modni dodatak ili detalj na odjeći
  • 3 mikrotrenda su se ove godine već uvukla u garderobu
  • Nosimo perje, mantile koji glume haljine i predimenzionirane rajfove u kosi

Savjeti Izađi iz toksične veze - i još nekoliko poteza koji će ti promijeniti život nabolje

Možda ih ne prepoznajemo na prvu zato što dolaze u detaljima, no mikrotrendovi su oni dodaci ili detalji na našoj odjeći koji itekako čine razliku. Oni koji cijeli izgled malo poboljšaju, detalji zbog kojih će se svi okretati za tobom. I vjerojatno će većina primijetiti kako dobro izgledaš, no nitko neće znati koji je razlog tome. E, pa to je uloga mikrotrenda - da ti svježom i pomaknutom estetikom daje taj cool stilistički pomak u dnevnom ili večernjem looku. Ove godine smo otkrili 3 nova/stara mikrotrenda:

 

1. Perje

Statement dodatak koji već godinama uspješno kroz svoje kolekcije provlači Miuccia Prada je nakon desetljeća ponovno pronašao put ka komercijalnoj modi. Slatki mekani i raznobojni dodaci su se već prošle sezone mogli vidjeti na traperu (rubovima hlača i džepovima jakni), a ove sezone nose se i kao naušnice te dodaci torbama. Sjećamo se kako je perje zapravo bilo sastavni dio boho mode, no zbog njegove (ne)praktičnosti je pomalo postalo out. Već znamo, 2019. je godina perja.

Naušnice CHLOE 2600 kn , Bluza ZARA 299 kn; Torbica LOEFFLER RANDALL 2800 kn

Moda 7 neodoljivih trendova cipela koji će vladati ovom godinom

2. Mantil nošen kao haljina

Ovaj trend uvukao se kao posveta svim seksi filmskim scenama u kojima žene zavode muškarce noseći samo baloner ili mantil i ništa ispod njega. No, nekako je taj komad, nošen kao haljina, postao ultimativni hit koji su godinama kasnije usvojile holivudske glumice. Mantil nošen kao haljina u međuvremenu je izgubio taj svoj seksi epitet i stvorio dojam ležernosti koje posjeduju neopterećene Francuskinje. Ove sezone gotovo svi mantili iz high street ponude su postali prilagodljivi i za nošenje poput haljine. Na tenisice za cool dnevni look, uz vrtoglavo visoke pete za fantastičan večernji look.

S lijeva na desno: H&M 349 kn; NORMA KAMALI 3000 kn; H&M  289 kn

Moda 4 modela haljina koje ćemo nositi ovog proljeća, a sve ih možeš naći po povoljnim cijenama

3. XXL rajf

Blair Waldorf, jesi li napokon sretna? Omiljeni zločesti lik iz "Tračerice" smo upamtili po tri stvari - statusnim torbicama, bijelim najlonkama i neizostavnom rajfu u kosi. Iako smo taj štreberski dodatak njezina lika uvijek pomalo ismijavali, da je Blair stvarna osoba sada bi se ona nama smijala. Jer, modne insajderice i influencerice nose upravo ovaj dodatak u kosi u 2019. godini. I to u XXL verziji. Odličan spas za bad hair dan, ukoliko ćeš istaknuti samo šiške i imati nisku punđicu, ali i detalj na prekasno isfeniranoj kosi!

S lijeva na desno: EUGENIA KIM 1000 kn; H&M 79 kn; JENNIFER BEHR 2000 kn

Posjeti Miss7.24sata.hr