Otkačen styling koji plijeni pozornost

Tomislav Miletić/Pixsell
Sara Morić mlada je studentica koja njeguje specifičan stil kojim plijeni poglede. Punk-rock casual uz šarene boje, vintage i second hand ulove kombinira uz inspiraciju japanskih street style blogova, a konačan rezultat su razigrane i vesele kombinacije.
Vidi originalni članak

''S nekih 13-14 godina sam se počela oblačiti u stilu glazbe koju sam slušala, a to je većinom bio grunge. Pa sam bila malo hippie đir, pa metal đir, pa punk. Čak me na prvoj godini faksa uhvatila faza da se oblačim kao da radim u nekom uredu. Mislim da je sve to pomiješano sada trenutno moj stil, jer se zaista ne mogu odlučiti za samo jedan'', započinje nasmijana Sara.

Ne može reći da će izaći iz stana u bilo čemu, osim kada šeta psa po kvartu, ali smatra da se ne trudi previše. Već zna što joj dobro stoji i nekako se ravna po tome. Ali mora biti bar malo šareno.

Obožava haljine i suknje

''U mom ormaru svakako dominiraju suknje i haljine te čudna obuća. Volim ženstvenu robu, do prije par godina skoro nisam ni nosila traperice jer mi nisu bile napete. Second hand i poklonjena/nađena odjeća mi je posebno draga jer je taj komad jedinstven ili barem rijedak'', pojašnjava Sara.

Naglašava kako joj je moda bitna jer je vizualno nešto što nas prvo privuče ili odbije. Naravno da neće odjenut trenirku ako ide na razgovor za posao, voli ostaviti dobar prvi dojam jer smatra da to utječe i na način na koji je drugi ljudi percipiraju. Inače je živahna osoba koja odjeću usklađuje s karakterom.

''Lookove kombiniram bez razmišljanja: prvo što mi je pri ruci, nikad nisam imala tu naviku presvlačenja x puta prije izlaska ili slaganja odjeće večer prije.  Nekad mi se dnevni i večernji look razlikuju, a nekada ne. Ovisi zapravo o tome koliko se rano ustajem. Ako imam vremena ujutro ću ja se i detaljnije našminkati i možda obući cipele s visokom petom, što inače napravim kad negdje idem navečer. A ako se ustajem s malo manje vremena, onda su obične traperice i T-shirt dovoljne. Možda za večernji look ubacim bolje cipele ili komad nakita'', objašnjava svoje navike Sara.

Po pitanju trendova, odgovara kako iskreno uopće ni ne zna što je trenutno in. Ne čita modne časopise i ne prati modne blogove, osim što par puta mjesečno virne u neki japanski blog, čisto iz ljubavi prema toj quirky kulturi. Od dizajnera joj je Vivienne Westwood ikona mode, možda zato što je njen stil  blizak Sarinom. Jeremy Scott i njegove kreacije za Adidas su joj nešto najljepše i na što zastane svaki put kad ih vidi u izlogu. A od domaćih dizajnera priznaje da nije upoznata previše s njihovim radom, prvenstveno što ne prati tu scenu, a drugo zato što joj je studentski džep preplitak.

''Najčešće kupujem na ljeto, jer tad si uz sezonski posao to mogu i priuštiti. Zimi sam više po buvljacima i second hand dućanima. Rekla bih da sam u kupovini i prebrza. Samo preletim okom preko prodavaonice i ako mi ništa ne uleti odmah i izađem. Detaljnija sam samo na buvljacima, jer se tamo ispod blata može naći dragulj'', otkriva Sara.

Najčešće ode do H&M-a, Adidasa i sličnih trgovina, a nije pretjerani ljubitelj pretrpanih šoping-centara. Dan kada je otkrila PayPal, eBay i slične online platforme za trgovinu je dan kad je shvatila da nikad neće imati karticu s mogućnosti odlaska u minus. Toliko izbora, tako jeftino i lako dostupne stvari koje u lijepoj našoj baš i ne može naći, a kako ne voli šoping u trgovinama, gušt joj je provesti sate surfajući eBayom.

''Volim nositi tenisice, najudobnije su mi za sve prilike. Jednom sam prije dvije-tri godine izbrojila preko 15 pari tenisica u svom ormaru, pala u šok i od onda ne kupujem ništa ako nisam sigurna da ću ih zaista nosti. Zapravo ovisi o prilici i vremenskim uvjetima, marte za kišu, a platnene tenisice za sve ostalo'', kroz smijeh pojašnjava Sara.

Puna peta je 'must have'

Pete također nosi, ali ne nosi klasične štikle. Više voli pune ili malo čvršće pete, jer u običnima ima osjećaj da će na nizbrdici napraviti salto. Nosi ih najčešće ako zna da ne mora puno šetati ili ako ide u neki zabavni izlazak. Od torbi nosi samo ruksake jer je često na biciklu. A nakit nosi jako rijetko.

''Skoro uopće ne nosim nakit, osim svog piercinga na nosu. Ne volim nakit, uvijek imam osjećaj da me stežu prstenovi, a narukvice mi najčešće samo kliznu s ruke jer imam malen zglob. Tu i tamo stavim choker sa šiljcima na vrat, jer ga ni ne osjećam nakon par sekundi. A i izgleda 'badass', hahaha'', kaže Sara o svojim modnim detaljima. Ipak, kod kozmetike je drugačija priča.

U njezinoj kozmetičkoj torbici se nalazi lagani puder u kamenu, crni ruž za usne, maskara i tuš za oči. Za dan odabire jednostavan make up look, najčešće je bez šminke, pogotovo ako se rano diže.

''Ako radim najčešće stavim laganu BB kremu i maskaru, da izgledam svježije. Navečer volim staviti tuš za oči, nekad i sjenilo ili tamniji ruž za usne ako idem u provod. Rumenilo nije baš često u mom  repertoaru. A parfeme uopće ne koristim, posjedujem samo jedan koji je bio poklon i žao mi je dalje proslijediti. Inače sve ostale samo dajem dalje. Iskreno, stavila bi zabranu ljudima na stavljanje parfema do negdje 12 sati jer mi dođe zlo kad prođe netko s oblakom parfema oko sebe ujutro'', kaže kroz smijeh Sara.

Omiljeni proizvod joj je Novexpert serum za lice od jabuke. Potpuno prirodan preparat koji joj je odličan i ljeti i zimi. Kosu njeguje na nekoliko načina, a za šampone joj nije bitno koje su marke, jer ionako ne njeguju kosu nego je samo peru. Regeneratore uvijek kupuje različite, eksperimentira jer joj je kosa dosta oštećena od čestog bojanja pa je pokušava malo dovesti u red. Jedino što voli uvijek imati je ulje od makadamije ili argana koji joj rade čuda s vrhovima.

''Prvi put sam nagovorila mamu da mi napravi pramenove u kosi u četvrtom razredu i od onda uvijek nešto novo. Mislim da sam na glavi imala sve moguće boje koje možete zamisliti. U zadnje vrijeme sam jedino vjerna tome da imam kratke šiške. Također, već tri godine mi je jedna polovica glave u donekle prirodnoj boji kose, a na drugoj eksperimentiram'', zaključila je Sara.

Više slika pogledaj u galeriji...

Posjeti Miss7.24sata.hr