Od piknika do piste: Karirano je hit

ABACA/PIXSELL
Obožava a Taylor Swift, Gigi Hadid i Kendall Jenner dale su mu seksepilnu notu, a mi donosimo razloge zašto je tzv, gingham uzorak apsolutni vladar ljeta
Vidi originalni članak

Neki od uzoraka u modi toliko su prepoznatljivi da iza sebe već imaju i kult ličnosti - leopard je seksi, otkačen i ženstven (dok god se nosi sa stilom), a kad god se uvučemo u pencil suknju mačjeg uzorka i krenemo na posao, pomislimo kako smo apsolutno svladale najzahtjevniju modnu lekciju. Točkice su dječje i razigrane, a prugice francuske, ljetne i beskrajno chic. No što reći o kariranom? Priču o ovom uzorku trebalo bi što prije smisliti jer je apsolutni vladar ljeta pred nama. Osim što nas podsjeća na Taylor Swift, čije kombinacije ponekad doista izgledaju kao da je prenamijenila bakin stolnjak, a one starije na haljinu koju je nosila Dorothy u “Čarobnjaku iz Oza”, teško je povezati karirano s nekim modnim periodom - ako išta, njegova vibra je obiteljska i pitoma. Stoga nije čudno ako vas slika Gigi Hadid u crveno-bijelom bikiniju u američkom Vogueu, ili plavo-bijelom u kampanji za Guess, ili crno-bijelom jednodijelnom kupaćem kostimu u kojem je provela rođendan zbunjuje.

Dozu seksepila dala mu je i Poppy Delevingne s kariranom haljinom koju je osmislila za brend Solid and Striped, a čak je i mali britanski princ George odabrao pidžamu plavo-bijeloga kariranog uzorka, dok je njegova mama gradom prošetala u haljini londonskog brenda Eponine, također na kvadratiće. Američki predsjednik Obama nosio je kariranu košulju za uskrsne proslave u Bijeloj kući, Caitlyn Jenner sličan model nosi na traperice dok šeta gradom, a Jenna Lyons, kreativna direktorica J. Crewa, mjesečnu je kolumnu posvetila upravo odabiru pet najboljih kariranih lookova.

Povrh svega, karirano i dalje prije svega ostavlja obiteljski štih - piknik uz more, školske uniforme, bakini stoljnaci; čak je i Dorothy svoju haljinu povezala s porukom filma: nigdje nije kao kod kuće. Karirano je doista savršen odabir za američku pop ikonu Taylor, ponosnu na svoju tradicionalnu obitelj i ljubiteljicu mačaka, koja ga nosi već godinama. No ovosezonsko karirano više prati put Brigitte Bardot u seksi ružičasto-bijeloj vjenčanici i Marilyn Monroe u kariranim vrućim hlačicama. Njegova privlačnost i seksepil je djelomično u naivnosti koja ga prati za razliku od, na primjer, napadne erotike Versaceovih kreacija.

 U galeriji smo složili dva super stylinga s kariranim komadima

Posjeti Miss7.24sata.hr