Nove adidasice adiForm Superstar izgledaju kao križanac crocsica i tenisica. Hoće li biti hit?

Pr
Vidi originalni članak
  • Ne, adidas se nije upustio u suradnju s brendom Crocs, samo tako izgleda...
  • Novi model tenisica adiForm Superstar načinjen je od pjenastog materijala, okrugao i zdepast, ne veže se nego natakne poput poznatih klompi... Dosta je sličnosti
  • Nove superstarice koštaju oko 770 kuna, a sad treba vidjeti hoće li se svidjeti ljudima

Od adidasa ni ne očekujemo drugo nego inovativnost kad je riječ o tenisicama, no je li svijet spreman za ovo? Mnogi njihov model adiForm Superstar smatraju, pa, malo graničnim.

Čini se da se najnoviji dizajnerski pothvat popularnog sportskog brenda naslanja na popularnost Crocs gumenih klompi koje od početka, otkad su nastale, izazivaju kontroverze - s jedne strane osvajaju piste i stvaraju suradnje s brendovima poput Balenciage, s druge i dalje izgledaju kao obuća koju bismo nosili jedino dok vrtlarimo, a možda ni tada.

Moda Nova kolekcija Balenciaga x adidas: kad visoka moda ubaci štikle među trenirke

No sad se čini da su crocsice bile inspiracija za nove Superstar tenisice u dvije boje, bijele s crnim crtama i crne s bijelima. adiFom su definitivno osebujne - sa svojom "patkastom" siluetom i bez vezica, obuvaju se kao natikače. I vrlo su daleko od originalnih superstarica iz 1969. koje su postale popularne kao košarkaške tenisice među igračima NBA lige, a kasnije doživjele brojne transformacije kao dio ulične mode. Jako, jako daleko. 

No, uz novi slip-on dizaj zadržan je okrugli vrh (i naglašen) koji je proslavio Superstar. Materijal je pjenast, izrađen od 50 posto prirodnih i obnovljivih materijala. A to što podsjećaju na crocsice možda je i mudar potez. Crocs je zabilježio gotovo udvostručen profit u 2021. u usporedbi s prodajom 2017., ljudi definitivno vole ove gumene klompe.

Moda Suradnja adidas x Gucci vraća tenisice na petu - u zlatni Gazelle model smo se zaljubili

adiForm Superstar dostupne su na adidasovoj internetskoj stranici, ali samo u određenim zemljama, a cijena je 772 kune. No uskoro će nove superstarice biti predstavljene i dostupne diljem svijeta. Možda ovaj susret klompi i urbanih tenisica postane veliki hit. Što misliš?

Posjeti Miss7.24sata.hr