Nećete vjerovati vlastitim očima: Ova haljina izrađena je od plastike!

H&M
Nevjerojatna ružičasta kreacija sigurno ne izgleda kao boca iz koje ste prošlog ljeta pili vodu i nemarno je ostavili na plaži, zar ne?
Vidi originalni članak

Već šestu godinu za redom jedan od omiljenih high street brendova, H&M, svojim radom potiče razvoj ekološke svijesti građana diljem svijeta. No, za ovogodišnju Conscious Exclusive kolekciju, odlučili su se otići još jedan korak dalje. Naime, H&M je odlučio iskoristiti do sada najzanimljiviji održivi materijal i stvoriti kreacije od kojih zastaje dah. 

“Ovo je prilika da ljudima pokažemo da je moguće stvoriti zanimljive i lijepe komade od održivih materijala”, izjavila je glavna dizajnerica brenda, Pernilla Wohlfahrt.

Iako kolekcija u trgovine stiže tek 20. travnja, modni svijet već naveliko bruji o očaravajućoj haljini izrađenoj od recikliranog poliestera koji je u potpunosti nastao od plastike prikupljene na morskim obalama.

Čak i ako vas sama haljina nije uspjela očarati (što zvuči potpuno nemoguće morate priznati), taj efekt će postići prelijepi ruski supermodel Natalia Vodianova koja je nosi, a ovoj joj je prva suradnja s H&M-om.

"Nevjerojatno je vidjeti napredak i mogućnosti koje nam pružaju materijali koji se mogu reciklirati, ali i otkriti neočekivanu budućnost mode", objasnila je Vodianova.

Inače, ova haljina će se prodavati po cijeni od 249 dolara (oko 1700 kuna).

Osim očaravajućih komada, brend je svojim kupcima pripremila još jedno iznenađenje. Naime, u sklopu ove linije po prvi puta predstavit će i komade za djecu te novi miris napravljen od organskih ulja.

Podsjetimo, ovakav način proizvodnje već su isprobali i drugi veliki brendovi, poput G-Stara i Adidasa, ali je H&M napokon odlučio srušiti predrasude i svima dokazati kako odjeća izrađena od recikliranih materijala može biti dostojna crvenog tepiha.

Posjeti Miss7.24sata.hr