Must have nakit s potpisom hrvatskog dizajna

Irena Vučinić Art Jewelry poznato je i cijenjeno ime na hrvatskoj modnoj sceni. Nakon debitiranja na Fashion Weeku u Zagrebu 2010. godine, nakit Irene Vučinić postao je modni imperativ za sve ljubiteljice hrvatskog dizajna. Upravo njen dizajn potražite na Budi.In Sajmu kreativnih detalja koji će se održati u zagrebačkom Centru Kaptol 9. i 10. veljače od 10 do 21 sat.
Vidi originalni članak

Rodom iz Slavonskog Broda, mlada dizajnerica diplomirala je dizajn i projektiranje tekstila i odjeće na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu. Danas, uz pomoć malog tima ljudi, stoji iza istoimenog brenda Irena Vučinić Art Jewelry.

“Tokom studija, osim dizajna odjeće, posebno su me zanimali modni dodaci, koje sam iz hobija izrađivala za sebe i prijateljice. Nakit je tu uvijek zauzimao posebno mjesto, jer sam rijetko u dućanima pronalazila ono što mi se sviđa. Tako sam počela izrađivati svoje prve unikatne komade”, objasnila nam je Irena.

Nakon predstavljanja mini kolekcije na Fashion Weeku 2010. godine, pozitivne reakcije te veliki interes za pojedine modele potaknuli su mladu dizajnericu da krene u tom smjeru. Danas su njene kreacije must have komadi kojima ne mogu odoljeti ni vodeće trendsetterice.

Asortiman obuhvaća ogrlice, narukvice, naušnice, prstenje, broševe te razne ukrase za kosu. Raspon cijena je od 200 kn - 700 kn za ogrlice, 200 kn - 300 kn za naušnice i narukvice te 100 kn - 200 kn za sitne modne dodatke.

Od materijala talentirana dizajnerica najčešće koristi svilu, pamuk i čipku u kombinaciji s metalnim komponentama, konopcem, poludragim kamenjem, staklenim perlama i kristalima. “Ponekad sve što smatram zanimljivim iskoristim kao materijal. Pri tome veliku pažnju pridajem detaljima kao i kvaliteti samog materijala. Volim kada se u konačnom proizvodi vide sati i sati uloženog rada”, naglasila je Irena.

Pri kreiranju nakita, dizajnerica se vodi filozofijom kako svaki dobar brend mora ponuditi nešto različito od ostalih te se istaknuti dobrim dizajnom i kvalitetom. Većina modela su tako unikatni radovi, izrađeni po jedan primjerak ili u vrlo malim serijama. Zbog materijala koji se koriste u izradi, često je nemoguće napraviti veliku količinu pojedinih modela. Tako je svaki komad nakita jedinstven te ima svoju priču i vrijednost, što su prepoznale njene brojne klijentice.

Na Sajmu kreativnih detalja moći ćete izbliza pogledati vrijedne kreacije popularnog brenda. Do tada je uspješna dizajnerica s nama odlučila podijeliti malo vlastite modne filozofije: “Svim čitateljima poručujem da jednostavno biraju i nose ono što vole. Ne treba slijepo robovati trendovima kao ni strahovati od eksperimentiranja. Igrajte se dodacima, volite i brinite o svom nakitu. To su male sitnice koje nam ponekad uljepšavaju život.”

U galeriji detaljnije pogledajte nakit Irene Vučinić...

Više o Budi.IN Sajmu kreativnih detalja saznajte ovdje.

Posjeti Miss7.24sata.hr