Modni trend – dječački stil u blejzeru i oksfordicama

"Volim kad žene nose dječački stil, a da su u isto vrijeme i ženstvene", objasnio je Karl Lagerfeld nakon što je predstavio Chanel kolekciju za sezonu jesen/zima 2011./2012. u Grand Palaisu u Parizu. Mračna kulisa, magla u pozadini i manekenke odjevene u dječačke kreacije – hlače širokog kroja, muške čizme i sakoi dominiraju kolekcijom. Komadi koji su u isto vrijeme ozbiljni, razigrani i ženstveni, veoma brzo su osvojili ljubiteljice mode.
Vidi originalni članak

Ovaj trend nije izostao ni na hrvatskim pistama. Poznati hrvatski  brend Xenia Design, dizajnerice Ksenije Vrbanić , oduševio je aktualnom kolekcijom u kojoj upravo prevladavaju komadi "ukradeni iz 'njegovog' ormara". 

"Idealan je za sve modno osviještene žene. Pruža mogućnost individualnog pristupa jer se može kombinirati s aktualnim trendovima. Ako se styling dobro posloži, djeluje vrlo posebno", komentirala je dizajnerica Ksenija Vrbanić.

"It's a man's world"

Dječačke kreacije viđene na brojnim svjetskim modnim pistama zaslužuju pravi pljesak. Na prvi pogled muški sakoi, frakovi, hlače šireg kroja i muške košulje nošene s leptir-mašnama, djeluju androgeno. No, ženstveni hod i zavodljiv pogled smoky eyesa, ove kombinacije čini itekako seksipilnim. Krilatica glasi "manje je više" jer ovaj trend ne igra na kartu fizičkih ženskih atributa. Modeli su zakopčani do grla, a pojedini komadi ne prate žensku siluetu. Žene koje obožavaju ovaj boy/girl trend, seksipil i ženstvenost imaju u sebi. Za njihovo isticanje nije im potrebna odjeća.

Poznata francuska kuća Chanel se ove jeseni definitivno odlučila za dječački izgled. Samouvjerene žene u muškim komadima vladale su i na pistama Dolce&Gabbane, Frankie Morella Paul Smitha i Balmaina.

Vladaju Frank Sinatra i David Bowie

Modne piste pretvorile su se u glazbene pozornice na kojima nastupaju Frank Sinatra u duhu 40-tih, Sammy David Juniora i Dean Martina u 60-tim te glamurozni rocker David Bowie u 70-tim. Najveći glazbeni zabavljači 20. stoljeća poslužili su vodećim svjetskim dizajnerima za kreiranje takozvanog Garçonne look-a. I na pisti brenda Xenia Design manekenke su u frakovima i muškim košuljama publiku zavodile simulirajući glazbeni koncert.

"Neizostavni komadi za ovaj trend su bijela i crna kragna kao samostalni odjevni predmeti, odnosno modni dodaci, do poda duga crna suknja, bijeli plastron koji glumi košulju, dolčevita od čipke, krzneni detalji i prsluk. I privatno volim mušku modu u ženskoj varijanti", objasnila je dizajnerica Ksenija Vrbanić.

Zavirite u dečkov ormar

Ovaj vodeći jesenski trend veoma je zahvalan za svakodnevnu primjenu. Upravo je to i jedan od glavnih razloga zbog čega su ga prihvatile žene diljem svijeta. Garçonne look je dobrodošla alternativa ozbiljnim poslovnim kombinacijama.

Potrebna su vam tri ključna komada: blejzer, odnosno muški sako, ravne muške cipele/čizme i hlače takozvanog boyfriend kroja. Bijelu mušku košulju ne morate ni kupovati, posudite ju izravno iz ormara svog partnera. Uski prsluk nosite zakopčan kako bi naglasio vašu siluetu ili raskopčan za zaigrani styling. Detalji poput kravate, leptir-mašne i šešira nadopunjuju stil. Koristiti možete i svilenu traku koju zavežite oko ovratnika u lepršavu mašnu.

Ovaj trend se ne mora nositi isključivo uz ravne muške cipele. Dodajte mu dozu ženstvenosti i seksipila uz cipele/čizme na petu. Odličan odabir su i uske sive traperice koje prate liniju vašeg tijela. Kombinirajte ih uz košulju muškog kroja i muške detalje, poput masivnih ogrlica.

U galeriji detaljnije pogledajte glavne komade ove sezone...

Posjeti Miss7.24sata.hr