Modni detalji za najljepše pastelne kombinacije

Ante Odak (@ante_photography)
Vidi originalni članak

Boja je tihi jezik koji ima vibracije poput glazbe. Pastelne nijanse emitiraju umirujuće vibracije, predstavljaju neutralnost, mirne su i meke. Vraćamo im se iznova s dolaskom proljeća koje se i samo budi kroz snene i nježne nijanse proljetnog cvijeća, te rapsodiju zelenih tonova obojenih nadom, rođenjem i obnovom.

Pastelni „must have“ kolorit i ove je sezone u odjevnim kombinacijama odvažan, topao, ženstven i romantičan, a dominira paleta puder ružičaste, suptilne plave, dražesne lavande i jorgovana, kao i chic pistacije te narančaste. No, svakako za mali iskorak i dašak individualnosti, ne zaboravite svoj outfit podignuti nekim ključnim detaljem poput nakita ili svilene marame.

Inspiraciju možete potražiti u prelijepom FREYWILLE modnom editorialu zamišljenom kao suvremena interpretacija i igra s nekoliko stilskih mijena u umjetnosti. U pozadini je interijer u rokoko stilu kojeg karakteriziraju lagani, svijetli, prozračni i lepršavi oblici i ornamenti, prožetost nježnim pastelnim nijansama, kao i vedar i bezbrižan duh. Upravo je to razdoblje u povijesti umjetnosti koje obilježava tehnika pastela u slikarstvu, a nježne blijede boje, ružičasta, akvamarin-modra, svijetlo žuta, zelenkasta, ljubičasta, toliko su tipične za tu tehniku i razdoblje da ih se i danas naziva „pastelnim bojama“. Nadalje, bečki umjetnici ističu zanos ženskom ljepotom, osjećajem ljubavi i beskrajne radosti kroz svoju kolekciju nakita Hommage à Alphonse Mucha. Set Poésie d’amour bajkovito oživljava secesijske manire kroz dinamične, valovite linija sinkopiranog ritma. Poetična kompozicija oduševljava dekorativnošću nježnih smaragdnih i ružičastih tonova. Za one koji pak žele unijeti u svoje modne kombinacije malo francuskog šika, savršen je izbor FREYWILLE kolekcija nakita Paris Pop. Ona slavi pop art, a ističe se razigranim bojama i zanimljivim motivima koji opisuju Pariz kroz maštu slavnog umjetnika Roberta Delaunaya.

Fotografije iz FREYWILLE editoriala potpisuje talentirani Ante Odak, a ulozi modela je prelijepa Tia Marciuš.

Više informacija o FREYWILLE nakitu pronađite u njihovom Online butiku na http://shop.freywille.com/hr/ ili posjetite FREYWILLE butik u Zagrebu, Preradovićeva 2.

Posjeti Miss7.24sata.hr