Modne i beauty pogreške zbog kojih ćeš izgledati manje profinjeno

Neuredni nokti i pogrešna veličina odjeće samo su neke od pogrešaka koji tvom izgledu dodaju dozu neuglađenosti. U nastavku otkrij na što još moraš obratiti pozornost kako bi svakodnevno zasjala u svom najboljem izdanju
Vidi originalni članak

Izgledati dobro od 0 do 24 nije ni malo lak ni jednostavan zadatak, posebno ako pritom radiš greške koje ti nikako ne idu u prilog. Naime, postoji nekoliko stvari na koje bi trebala obratiti pažnju kako bi u svakom trenutku izgledala elegantno i profinjeno. Donosimo ih u nastavku: 

1. Kombinacija previše boja

Boje su prva stvar koju ljudsko oko percipira, a to se posebno odnosi na pogrešne kombinacije nijansi koje, moramo priznati, nisu baš ugodne za naše oči. Upravo zato od iznimne je važnosti mudro odabrati boje koje izgledaju elegantno i koje će tvom outfitu dati dozu profinjenosti. To nikako ne znači da ne smiješ posegnuti za onim jarkim i upečatljivim, ali pripazi na to da cjelokupna kombinacija izgleda skladno. I imaj na umu - manje je više!

2. ...i uzoraka

Isto pravilo vrijedi i ovdje! Kombiniranje naizgled nespojivih komada postalo je vodeći street style trend, ali nemoj zaboraviti na to da ćeš kombinacijom previše različitih uzoraka svom outfitu nanijeti više štete nego koristi. Kod spajanja različitih uzoraka pripazi na to da imaju barem jednu istu nijansu i da su motivi različite veličine. Tako ćeš svoj outfit povezati u jedinstvenu cjelinu. 

ZMIJICA Ovaj se uzorak nosi čak i na hlačama, a to jako dobro zna Adriana Đurđević

3. Pogrešna veličina

Prema mišljenju stručnjaka čak 80 posto žena nosi pogrešnu veličinu grudnjaka, a vjerujemo da je postotak prilično velik i kad su u pitanju ostali odjevni komadi. Naime, brojne djevojke nerijetko posežu za manjim trapericama i košuljama ili pak za tri broja većim komadima u kojima ne izgledaju ni elegantno ni profinjeno. Pretijesna odjeća utjecat će na to da se ne osjećaš ugodno, a to će vidjeti i drugi ljudi. Zato prilikom šopinga radije nemoj kupiti ništa, nego kupovati odjeću koja ti ne odgovara. 

4. Odabir nekvalitetnih materijala

Jasno nam je, odjeća napravljena od sintetičkih materijala jeftinija je od one koja je napravljena od kvalitetnijih tkanina, ali ne zaboravi da takva odjeća najčešće i izgleda jeftino. To ne znači da trebaš kupovati skupocjene komade od najfinije svile, ali svakako radije posegni za onima izrađenima od pamuka koji je prilično povoljan, a zahvalan materijal. Drugim riječima, pri kupovini pripazi na to da materijal ne izgleda onoliko jeftino koliko i košta

BEAUTY SAVJETI Problemi sa zanokticama? Evo kako ćeš ih spriječiti

5. Neuredni nokti

Čak i ako nisi sigurna koji je aktualni trend u ukrašavanju noktiju, s jednim nećeš pogriješiti - lijepim, njegovanim i urednim noktima koji su uvijek 'in'! Svijetle 'nude' nijanse odlični su saveznici za postizanje elegantnog izgleda, a provjereno nećeš pogriješiti ni s moćnom crvenom. Osim odabira odgovarajuće nijanse, pripazi i na dužinu (koja ne smije biti pretjerana), oblik noktiju (špicasti nisu najpoželjniji) i decentne dekoracije (tu zaboravi na 3D naljepnice i hrpu cirkona). 

6. Loša frizura

Poznate celebrity dame obično izgledaju vrlo elegantno, a to, između ostalog, mogu zahvaliti svojim odličnim frizurama. Naime, pravilnim odabirom frizure možeš sakriti bore, naglasiti oblik lica ili staviti naglasak na oči, a to je ono što baš svaka žena želi. Premda zvuči pomalo čudno, frizura i odjeća odlično se nadopunjuju i stvaraju uravnotežen i harmoničan izgled. Upravo zato nikako ne zanemaruj svoju kosu pri postizanju profinjenog izgleda.

Posjeti Miss7.24sata.hr