Moda kratkih dimenzija – minice, vruće hlačice ili kombinezon?

Davor Puklavec/ Pixsell
Ovo ljeto vladaju modne suprotnosti. Dok s jedne strane obožavamo maksi haljine i suknje , s druge rado uskačemo u komade kratkih dimenzija. Minice, vruće hlačice, haljine i kombinezoni – slatki mali komadi u koje se odmah zaljubimo. Osim što su trendi, oni su itekako praktični i funkcionalni. Dok temperature prelaze granicu izdržljivosti, najdraža minica vrele dane čini ugodnijim. Idealni komadi za plažu koji se uz druge cipele transformiraju u večernji styling. Jednostavno, ali itekako upečatljivo.
Vidi originalni članak

Proljetno-ljetne kolekcije vrve kratkim dimenzijama. Mlada dizajnerica Anamarija Asanović prikazala je na prošlom Cro-a-porteru zavodljivu kolekciju u kojoj su svoje mjesto pronašle i vruće hlačice od trapera. Asanovićka se poigrala s nestašnom pin-up djevojkom. Nezaobilazne su vruće hlačice visokog struka, ženstvena majica ili košulja i crveni detalji. Pogriješiti ne možete sa crvenom ružem.

Pin-up djevojke i seksi zavodnice

Njena nešto starija kolegica Martina Felja, čije kreacije nosive brojne holivudske zvijezde, vidi svoje klijentice kao samouvjerene žene koje obožavaju odjeću kraćeg kroja. Za aktualnu kolekciju Felja je inspiraciju pronašla u moru, školjkama, algama i naravno zavodljivim kratkim haljinama koje su nezaobilazni komad svih njenih kolekcija. Vaš glavni adut su seksi noge i visoke pete. Teški nakit ostavite kod kuće, neka vas čeka nakon godišnjeg odmora.

Modni brend Roba dizajnerice Branke Šćepanović također voli kratke dimenzije. Minice, vruće hlačice i kombinezoni, prvenstveno napravljeni od kože, čine okosnicu Robinog asortimana. Jednostavno komadi bez pretjeranog ukrasa uklopit će se u svaki styling i nudi brojne mogućnosti kombiniranja.

Četiri komada za idealan ljetni styling

Za kompletni ljetni styling potrebna su vam četiri komada – kratke hlačice, minica, kombinezon i kratka haljina. Ako se odlučite za hot pants, trendi odabir su one visokog struka. Majicu ili tuniku obavezno uvucite u hlače. Podjednako će se uklopiti uske majice, ali i široki modeli. Ako želite dodatno naglasiti struk, birajte tanki ili debeli remen.

Lepršave kratke haljine ove sezone vole cvjetni uzorak koji im daje nevinu notu. Za prave zavodnice tu su haljine koje prate liniju tijela i ističu žensku siluetu.

Kombinezoni već mjesecima ne izlaze iz mode. Kratki pamučni kombinezon izvrstan je odabir za odlazak na plažu, a ako kojim slučajem i zapnete u obližnjem beach baru, prikladan je i za večernji styling. Stavite maramu u kosu i debele narukvice i spremni ste za lude noći.

Minice su ljetni klasik koji nikad ne izlazi iz mode, samo mijenja oblike. Ove sezone birajte uske modele visokog struka koji je zavodljivo istaknuti vašu guzu. Za odlazak na plažu ipak birajte široke modele ukrašene volanima kako se ne bi ocrtavao mokri kupaći kostim.

 

Posjeti Miss7.24sata.hr