Meghan Markle na kraljičinom sprovodu u haljini kakvu je nosila i za rođendan Elizabete II.

Pixell
Vidi originalni članak
  • Kako tradicija nalaže, i vojvotkinja Meghan je kao i ostatak obitelji od glave do pete bila odjevena u crno
  • Meghan je za kraljičin sprovod odabrala crnu haljinu dizajnerice Stelle McCartney, okrugli crni šešir sa širokim obodom te elegantne crne salonke
  • Identičnu haljinu u modroj boji Meghan je u travnju ove godine nosile na proslavi kraljičinog rođendana

Vojvotkinja od Sussexa Meghan Markle pridržavala se kraljevskog bontona žalovanja, odjenuvši za posljednji ispraćaj pokojne kraljice elegantnu crnu haljinu s plaštom, dekolteom lađa izreza i sofisticirane midi dužine, uz koju je obula crne salonke kojima je  upotpunila  elegantni styling. Identičnu haljinu dizajnerice Stelle McCartney, vrijednu 9867 kuna, ali u modroj boji, Meghan je ranije ove godine u travnju nosila na proslavi kraljičinog 96. rođendana, a styling je i tada upotpunila odgovarajućim plavim štiklama u istoj nijansi te Naeem Khan Armory Zodiac Clutch torbicom vrijednom 11234 kune i ukrašenom sazviježđima od svjetlucavih kamenčića.

Moda Kate Middleton odala počast kraljici na iznimno elegantan i dostojanstven način

Kao i pola godine ranije, Meghan je i danas kosu podigla u gracioznu punđu, ovoga puta nešto strožu od one prilikom proslave rođendana pokojne kraljice, smještenu ispod okruglog šešira širokog oboda koji je padao prema desnoj strani lica, a bronzerom boje meda i gustim smokey sjenilom istaknula je prirodno lijepe crte lica. Kompletnu je kombinaciju upotpunila nakitom, uključujući i naušnice od bisera i dijamanata koje joj je poklonila kraljica, a koje su dodale suptilan dašak bezvremenosti njezinoj profinjenoj estetici.

Vojvotkinja je nešto ranije hvalila kraljičinu toplu i gostoljubivu prisutnost u njezinu životu, dodajući da joj je pokojna kraljica poklonila prekrasne biserno dijamantne naušnice i odgovarajuću ogrlicu za prvi zajednički angažman nje i Harryja kao para, a koje Meghan i danas nosi uoči kraljičinog sprovoda. Kraljica je bila velika obožavateljica bisernih i dijamantnih naušnica pa ih je često poklanjala kraljevskim damama, a i sama ih je rado i često nosila.

Life&style Kraljica Elizabeta II. bit će pokopana zajedno s dva komada njenog omiljenog nakita

Kraljičin sprovod za javnost održan je u Westminsterskoj opatiji u središtu Londona nakon čega je kraljičin lijes prebačen na lafetu do opatije. Prilikom televizijskog prijenosa koji je uključivao i dvije minute šutnje, mogli smo vidjeti i kralja Charlesa te ostale članove kraljevske obitelji kako koračaju iza lijesa. Nakon sprovoda, kraljičin lijes nosi se u kapelu St George's u dvorcu Windsor i tada će televizijski prijenos i službeno završiti.

Privatna sahrana s članovima kraljevske obitelji održat će se kasnije večeras, a Memorijalna kapela kralja Georgea VI., dodatak glavnoj kapeli, bit će kraljičino posljednje počivalište. Ovdje su pokopani njezini majka i otac, a tu je i pepeo njezine sestre princeze Margaret.

 

Posjeti Miss7.24sata.hr