Matija Vuica predstavila je couture kolekciju, a kao Dioklecijanova žena pistom je prošetala i Severina

Pixsell/Milan Šabić
Vidi originalni članak
  • Ni kiša na Peristilu nije umanjila čaroliju kojom je Matija Vuica predstavila svoju couture kolekciju
  • Tema revije bila je "Dioklecijan i njegove žene" premda su kreacije bile zabavno putovanje kroz vrijeme i razne civilizacije
  • U kobaltno plavoj haljini, s krunom i raskošnim nakitom na pisti je zablistala i Severina

Modna dizajnerica Matija Vuica jučer je na splitskom Peristilu predstavila novu couture kolekciju. Ni ambijent, a ni tema, "Dioklecijan i njegove žene" nisu izabrani slučajno. Naime, revija je održana na Svjetski dan turizma i to u sklopu manifestacije "Štorije Dioklecijana". Režiju i produkciju potpisao je Viktor Drago, a pred okupljenim gledateljima prošetale su rimske, ali i grčke boginje, nimfe, pustinjske princeze, afričke kraljice, proročice, kraljica Teuta...

Modni spektakl nazvan je "Matija Nomadica", a još je više pozornosti privukao na kišni Peristil zbog sudjelovanja Matijine drage prijateljice Severine koje ja također prošetala pistom kao jedna od Dioklecijanovih žena. 

Pjevačica je nosila Matijinu dramatičnu kobaltno plavu kreaciju, a dramaturgiji je pridonosilo i Severinino uznosito držanje, ozbiljno lice, a naravno i velika kruna, raskošan nakit i... žezlo? Mislimo da je jasno kome je dodijeljena glavna uloga, carice koja bi zasjenila i samog Dioklecijana!

Da, da, ima tu svega, različitih vremenskih razdoblja, povijesnih ličnosti, kultura i civilizacija, ali sve je rezultiralo više nego zanimljivom revijom koja je na ovom povijesnom lokalitetu oduzimala dah. 

Kreacije Matije Vuice nisu ostavljale publiku ravnodušnom, uz bogate tkanine, krojeve koji otkrivaju, mnoštvo čipke, kristala i šljokica, posebno su impresivne bile metalne instalacije na glavama manekenki.

Moda Severina nosi sandale ukrašene predivnim perjem, pronašli smo slične modele u trgovinama

Modnom revijom Matije Vuice koja je, i sama s plaštom, sa Severinom izašla na posljednji naklon, zatvorena je manifestacija "Štorije Dioklecijana". U velikom stilu.

Posjeti Miss7.24sata.hr